ЧИМ ПРОЧИСТИТИ ЗАСОР

Функціональні частини будинку здебільшого складаються з різних приладів, а також електричної проводки, труб, які до них підведені. Усі сантехнічні прилади підключаються до труб каналізації, а також водопостачання. У першу потрапляють різні предмети, відкладення вапняного нальоту з самої води, які в майбутньому призводять до утворення засмічень.

Засор каналізації та її причини

За статистикою, найчастіше засори виникають:

  • у кухонній мийці;
  • ванній душовій кабіні;
  • у умивальнику;
  • в унітазі.


При цьому, те, з чого ці засмічення сформовані сильно відрізняється, хоча в кухні, в санвузлах вони утворені переважно органічними залишками. Коли мова заходить про засмічення, можна почути безліч різних думок про те, як їх чистити, хоча універсальних засобів не існує. Відштовхуватися треба від кількох факторів:

  • типу води (м’яка, тверда);
  • матеріалу труб,
  • сили засмічення.

Що треба знати до ліквідації засмічення каналізації

У багатоповерхових будинках слід враховувати те, якими додатковими пристосуваннями забезпечені каналізаційні труби. Трапляються будинки, де каналізація по секціях поверхів розділена механічними фільтрами, які рано чи пізно засмічуються. Ті, хто мають металеві труби, здебільшого застосовують сантехнічні інструменти, проте дія потребує вміння. Якщо засмічення утворилося швидко, тобто вода до цього йшла досить добре, бажано застосовувати спеціальні засоби побутової хімії.


Такі засоби від засмічення випускають у вигляді рідин, порошків, гранул. Особливої різниці у формі випуску немає, так зроблено для простоти дозування, зручності застосування. Засоби від засорів розчиняють органічні залишки, найчастіше це волосся. Звичайно, серед забруднень бувають інші, при цьому вони здебільшого легко прослизають у трубу, якщо не зловживати їх кількістю, використовувати спеціальні накладки – сіточки. Коли засіб для усунення засмічення розчинить волосся, решта компонентів засмічення значно простіше буде промити..


Засори не з’являються раптово, бажано регулярно проводити чищення приблизно один раз на місяць. Найчастіше в житловому просторі один або два стояки каналізації, тобто слід вибрати сантехнічний прилад, що максимально використовується, на кожному з них. Варто сказати, що на відміну від народних засобів, побутова хімія має більший ефект при менших обсягах, що однозначно завдає меншої шкоди як людині, так і природі. Не слід забувати про те, що надмірне застосування агресивної хімії призводить до зменшення терміну експлуатації прокладок у сантехніці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.