ЧИМ ПРАТИ ДИТЯЧІ РЕЧІ

Чистота дитячих речей має особливе значення, тому що дитяча шкіра вкрай чутлива, податлива для застосування вірусів та алергенів. Пранням доводиться займатися від самого народження, при цьому дотримуючись певних правил, надалі вони змінюються, все більше приділяють увагу глибокому очищенню тканин і безпечному зберіганню засобів для чищення.
Прання дитячих речей розбивають за віковими групами:

  • до трьох років,
  • з трьох до семи,
  • з семи до вісімнадцяти.


Перехід від дитячих засобів, що мають спеціальні щадні склади до простих дорослих порошків, відбувається повільно, не варто його форсувати. Серед таких засобів виділяють:

  1. сухі порошки,
  2. гелі,
  3. кисневі порошкові відбілювачі,
  4. господарське мило.


Безумовно, кожна мама знає, що мило – оптимальний продукт, тому що майже не містить домішок, що створено з натурального компонента – жиру. Його застосування вкрай рідко викликає алергічні реакції, але прати з його допомогою в машині-автоматі важко, крім того, речі набувають специфічного запаху, який не всім до вподоби.

ЩО ПРИЙНЯТНО У СКЛАДІ ДИТЯЧИХ ПОРОШКІВ

Використання порошків або їх рідких аналогів – гелів дозволяє отримати чисту дитячу білизну, зберігаючи вільний час мами. Вибір прийнятних засобів серед можливих залежить від віку дитини. В особливу групу виділяють дітей від народження до трьох років. Безліч різноманітних передач намагається допомогти мамам підібрати правильний продукт, не помилитися, не піддатися рекламним прийомам.
Вважається, що найправильніше уважно вивчити склад та відгуки про продукт. Хоча виробники намагаються замаскувати склад, його слід уважно прочитати. Серед оптимальних компонентів перераховують:

  • цеоліти замість фосфатів;
  • ензими.

У складі не повинно бути ароматів, консервантів, а значить, запах нейтральний, ледь відчутний. Вибираючи безфосфатні засоби, ви швидше допомагаєте природі, ніж дитині. Фосфати пом’якшують воду, але погано розкладаються. Кисневий відбілювач випускається в порошках, може входити до складу порошкових засобів, вони призначені для дезінфекції та багатофункціональні, не вимиває колір.

ОСОБЛИВОСТІ ПРАННЯ ДИТЯЧИХ РЕЧЕЙ

Незалежно від вибору засобів для прання дитячої білизни особливу увагу приділяють тому, які цикли вибираються для пральної машини. Експерти рекомендують враховувати два правила:

  • вибирати високу температуру від 60 до 90 градусів,
  • ставити після загального прання на ополіскування від 3 до 6 разів.


Пам’ятайте, що пральна машина повинна бути чистою, добре провітрюватися між праннями. Порошки та гелі для прання дитячого одягу відміряються за рекомендацією виробників.
Вважається, що речі малюків можна застирати, а потім просушувати, не стираючи весь предмет цілком, але це не так. Прання таких речей має при цьому проводитися окремо від усіх інших. Пам’ятайте, що предмети дитячого одягу не повинні затримуватися в барабані пральної машини після циклу прання, ретельно просушуватись, а також гладитися з паром.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.