ЧИМ ЗРУЧНИЙ ЗМІШУВАЧ ІЗ ТЕРМОСТАТОМ

Отримання правильного, тобто оптимального для кінцевого користувача, температурного режиму води при використанні сантехнічних приладів – один з особливих аспектів. У багатьох випадках покупців хвилюють питання регулювання температури води, а також можливість блокування її на певному рівні, наприклад для безпеки дітей.
Щоб це стало можливим, можна піти двома шляхами:


Перший варіант вибирають часто ті, хто цікавиться різними новинками, або бачив подібний продукт у дії у друзів або родичів.
Змішувач з термостатом виглядає майже також як звичайний, проте придивившись, можна помітити рукоятки-перемикачі на торцях. Ця особливість видає складнішу конструкцію, порівняно зі звичним змішувачем.

ПРИСТРІЙ ЗМІШУВАЧА З ТЕРМОСТАТОМ

Для простого користувача буває дуже важливим знати, як влаштований той чи інший прилад, зокрема сантехнічний. Особливий пристрій термостатичного змішувача викликає інтерес, тому виробники забезпечують їх важливими схемами. З них можна зрозуміти, як рухаються два основні потоки води, тобто холодна і гаряча, як відбувається змішування. Іноді незрозумілим залишається момент роботи термостата, як він протистоїть зміні кінцевої температури.


Зверніть увагу, що вибір робочої температури відбувається в межах до 75 градусів за Цельсієм, при стандартній на виході – 38 градусів. Термостат пропускає два потоки води, вимірюючи спеціальною системою температуру після змішування, якщо вона змінюється на той чи інший бік, він автоматично зсуває регулятор. Варто пам’ятати, що процес відбувається не миттєво, але вас не ошпарить окропом або холодною водою, так як якісні продукти реагують протягом секунди.


38 градусів прийнято як стандарт, але це не означає, що не можна в процесі експлуатації змішувача з термостатом внести зміни, варто натиснути кнопку на рукоятці і повернути її, як це вказано в інструкції. Пам’ятайте, що найчастіше ліва рукоятка відповідає за властивості термостата, а права – за переведення потоку змішаної води на споживача:

ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЗМІСНИКА З ТЕРМОСТАТОМ

Купуючи змішувач, дуже важливо прочитати документацію, врахувати основні моменти роботи системи водопостачання у вашому будинку, такі як тиск у системі, наявність його стрибків. В інструкції вказуються точні дані, за яких прилад працюватиме без збоїв.
Наступне, що часто упускають під час монтажу – правильне підключення води. Певні моделі змішувачів із термостатами дозволяють змінювати конфігурацію простим перевертанням, але це рідкість. Така особливість завжди є перевагою і позначається на вартості. При неправильному підключенні, прилад просто не буде працювати.


Змішувач з термостатом найчастіше має короткий вилив, але за рахунок тиску та кута повороту його, найчастіше, все-таки можна застосовувати для двох сантехнічних приладів одночасно.
Зверніть увагу, що в мережі може бути прилад, який сам має особливості, властиві термостату, прикладом може служити газова колонка. Через різницю виставлених температур термостат може припиняти надходження гарячої води, тим самим гасячи полум’я в колонці, такий процес може призвести до тактування і подальшого виходу з ладу дорогого приладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.