ЯК ПРИБРАТИ ПРОПЛЕШИНИ НА ГАЗОНІ

Ідеальний двір – привабливе видовище, що асоціюється з літом. Хтось вважає за краще мінімізувати рослинність на своїй ділянці, іншим, навпаки, подобатися милуватися смарагдовим газоном, що дарує легку прохолоду. Якщо газон вже є, то залишається лише правильно доглядати за ним, особливо не допускати появи псують весь зовнішній вигляд, лисин.


Утворення зон та ділянок з пожовклою, висохлою травою – неминучий процес, якого важко уникнути на будь-якому газоні. Залишається лише грамотно боротися з лисинами, тобто знати, через що вони виявляються і що робити. Більшість домовласників розчаровуються як суміші газонних трав, що була придбана для посіву, але це лише одна із сотні причин утворення лисин на газоні.

ЧОМУ З’ЯВЛЯЮТЬСЯ СУХІ ДІЛЯНКИ НА ГАЗОНІ

Насправді причин появи ділянок із засохлою травою безліч, кожна з них призводить до подібного результату. При цьому слід розуміти, що, якщо не усунути причину на невеликій площі, вона поступово захопить всю площу. Серед причин появи лисин на газоні:

  • неправильне дренування ґрунту: надлишок або нестача вологи;
  • відсутність дій щодо скарифікації, аерації;
  • невірна добірка висоти косіння;
  • механічна дія;
  • хвороби трав;
  • сеча тварин.

Це основний перелік причин, його слід детально розібрати щодо власного газону. Якщо з надлишком та нестачею вологи все зрозуміло, то варто також згадати час поливу. Бажано проводити його до сходу сонця або перед заходом сонця, щоб не утворювати калюжок. Вони служать лінзами, що випалюють коріння рослин.
Аерація та скарифікація – два головні друзі будь-якого красивого газону. Наповнення ґрунту киснем, зменшення забивання просторів між травинками сіном, мохом, листям – найкращий спосіб підтримувати естетичний зовнішній вигляд. Проводити подібні процедури слід не рідше одного разу на два тижні.


Висота косіння підібрана неправильно, якщо перед Вами жовтіє газон по великій площі без рівних меж. Рослини просто не встигають піти в зріст, як їх одразу припікає сонце, заважаючи відновленню. Механічна дія на газонну траву – поширене явище. Не прибраний інвентар, транспорт, меблі, дрова – все це закриває траві доступ до сонця та кисню.
Складніший варіант – ураження трави специфічними хворобами, їх простіше визначати, розглядаючи травинки. Часто хвороби змінюють форму або колір трави. Такий самий ефект справляє сеча тварин, які найчастіше вибирають певне місце.

УБИРАЄМО ПЛІШИНИ НА ГАЗОНІ

Для тих, хто зіткнувся з такою проблемою вперше, рекомендуємо пройтись по списку можливих проблем. Це допоможе зрозуміти причини того, що сталося. При цьому можна скористатися двома простими способами, щоб виправити все. Перший метод найпростіший і підходить для маленьких сухих ділянок на газоні:

  1. видаліть засохлу траву;
  2. змішайте ґрунт та насіння 2:1;
  3. покладіть суміш на рівну поверхню очищеної ділянки, розрівняйте її;
  4. рясно полийте через дощову насадку.

Другий метод вимагає підготовки, при цьому ви відразу отримаєте готову ділянку без лисин. Для нього буде потрібний плоский посуд, наприклад, піддон, в який насипається підготовлений грунт, а потім засіюються суміш газонних трав. Отримане поливається водою, робити це слід регулярно. Пророщувати траву необхідно до утворення дерну. Далі забирається пріла трава, вирівнюється і утрамбовується грунт, на неї укладається ділянка газону, що вийшов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.