ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ПОЛИВАЛЬНИЙ ШЛАНГ

Час ретельного догляду за грядками, квітниками, кущами та садовими деревами вже настав, до того ж зовнішній вигляд газону, чистота доріжок навколо будинку та свіжість у спеку – це забезпечить полив. Щоб ця дія не викликала безліч турбот, для нього необхідно заздалегідь підготувати обладнання. Як останній виступають поливальні шланги та різноманітні насадки до них, може бути підключене і різне обладнання: насос або мінімийка.

Як вибирати поливальний шланг

Поливальні шланги ділять на дві великі групи:

  • для роботи з нормальним тиском;
  • для підвищеного тиску води.


Ця характеристика завжди є на супровідній документації продукту, а також опис. До речі, відомі всім шланги, що подовжуються, підходять лише для води, що подається під тиском. Наступним важливим параметром називають матеріал. Загалом, можна виділити чотири матеріали:

  • гума,
  • пластмаса,
  • пвх,
  • силікон.


Серед усіх цих матеріалів складно однозначно вибрати найкращий, є поливальні шланги якісні, але досить дорогі, що далеко не завжди підходить покупцеві. Вважається, що одним із важливих показників для поливального шланга є його еластичність. Високий показник вказує на те, що виріб не пошкодиться в місці перегину, не постраждає при деформації, наприклад, при замерзанні всередині води. При цьому такі шланги частіше схильні до роздування, їх складніше з’єднати без утворення течі.

Сучасний поливальний шланг та його особливості

Найбільш сучасними та поширеними вважаються поливальні шланги із пвх. При їх купівлі варто звернути увагу на три аспекти:

  • колір, а точніше прозорість;
  • наявність та тип армування;
  • кількість шарів.


Якісний шланг для поливу з пвх, як не дивно, досить важкий, він погано гнеться. Звичайно, його вага не можна порівнювати з гумовим, пвх у будь-якому разі легше. Армування бажано вибирати сітчасте, а не ромбовидне, до того ж кількість шарів вказує і на те, скільки армуючих шарів у виробі. Ті, що для поливу часто розтягують великі відстані, при цьому вони пролягають стаціонарно, тобто їх не рухають. У такому випадку вибирайте щільний, непрозорий шланг із пвх.

Невеликі секрети вибору поливальних шлангів

Для тих, хто шукає шланг, який постійно переміщатиметься дільницею – найкращий варіант, легкий за вагою, на спеціальній котушці. Вона знизить ризик перегину, а також полегшить перенесення та зберігання. Зверніть увагу, що гумові шланги не підходять здебільшого для прокачування питної води. Прозорі зі стоячою водою можуть замулюватися, що також небажано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.