КВІТИ ДЛЯ САДУ З ЧАРІВНИМИ НАЗВАМИ

Щовесни, а часто, якщо проводяться земляні або ландшафтні роботи влітку та восени, господарі думають про те, як упорядкувати власний сад, двір, прикрасивши його квітами. Вибираючи рослини, хтось орієнтується на зовнішню красу, іншим цікаві багаторічники, що не вимагатимуть багато турботи, третім важливо, щоб загальна вартість рослин не вибилася із запланованого бюджету.

Агератум, аквілегія, алісіум – чарівні квіти для саду

Вибираючи квітучі рослини, можна дотриматися трьох побажань разом. Квіти для саду із чарівними назвами:

– створити квітник, що радує око, буде простіше простого. Деякі з цих кольорів, можливо, відомі вам.

Як виглядає аквілегія у саду?

Найпопулярнішим з них вважається аквілегія, квітка є зіркою складної форми з п’яти пелюсток. Рослина добре піддається селекції, тому різноманітність видів самих бутонів, а також кольорів величезна. Найчастіше аквілегію відносять до квітів середнього розміру, при цьому дуже важливо враховувати, що гібриди можуть мати незвичну форму як квітки, так і листя. Якщо на упаковці насіння не написано зворотне, кущ аквілегії радуватиме власників приблизно три-чотири роки, після чого вимагатиме пересадки.

Алісіум для ландшафтного дизайну

Другий за популярністю з цієї групи квітів для саду – алісіум. Для України він особливо личить, адже південна частина країни вважається батьківщиною деяких підвидів рослини. Побачити, як цвіте алісіум, можна розглядаючи альпійські гірки, що видно по фото, тут він найчастіший гість.

Рослина утворює пишну шапку, яка тривалий час цвіте невеликими суцвіттями, які зацвітають у великій кількості одночасно. Характерні забарвлення алісіуму – білі та жовті, при цьому є сорти різних відтінків. Квіти добре почуваються між каменями, практично не потребують поливу. Вони підходять для підвісних кашпо, стрімких стінок. Алісіум застосовують як самостійної квітки, так і для окантовки яскравих високих квітів на клумбах..

Агератум для тих, хто любить фіолетовий

Агератум – менш відома з трьох рослин, крім того його часто плутають з фіолетовими маргаритками. Варто сказати, що квіти цієї рослини, яка прикрасить собою будь-який сад чи краї пішохідної доріжки, більше схожі на айстри в мініатюрі, придивившись це можна побачити на фото.

Залежно від сорту агератум може мати висоту від двадцяти до п’ятдесяти сантиметрів. Кущ має напівсферичну форму, яку покривають квіти. Також деякі гібриди агератуму випускають одне потовщене стебло, обрамлене великим листям, яке зверху вінчає багате суцвіття, складене з пухнастих, яскравих забарвлень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.