КВІТИ ДЛЯ БУКЕТУ ПЕРШОКЛАСНИКА

Серед садівників існує думка, що є квіти, які вимагають удачі та легкої руки, інші відмінно підходять навіть тим, хто має мало досвіду, або не готовий багато часу віддавати цьому заняттю. Крім цього, є квіти, що можна назвати головним претендентом для букета першокласника – це айстри. Пишні суцвіття різних форм, розмірів, квітів – свято для ока.

Астра або калістефус китайський

Айстри, а правильніше сказати, калістефус китайський – квітка невибаглива, він прикрасить собою сад, а потім чудово виглядатиме в букетах. Серед цих квітів є як однорічники, так і багаторічники, є ті, що утворюють досить високі напівкруглі квітучі кущі з невеликими квітами, інші кущаться менше, при цьому формуючи великі, до п’ятнадцяти сантиметрів у діаметрі, суцвіття.

Різноманітність забарвлень айстр

Айстри люблять за те, що їх ошатна квітка може бути найрізноманітніших кольорів:

  • від сніжно-білого до яскраво-жовтого,
  • від блідо-рожевого до фіолетового,
  • від червоного до глибокого бордо,
  • зеленого, синього.

Як посадити айстри

Ці квіти вирощують на відкритому ґрунті, вони досить невибагливі, до того ж мають тривалий період цвітіння.
Розрізняють три основні типи за терміном, що потрібно для початку цвітіння:

  • ранні,
  • середні,
  • пізні.


Перші вимагатимуть 90 днів після появи сходів, другі до 110, треті – 130 днів. Зважаючи на цей термін, слід враховувати також погодні умови, якість сходів. Айстри слід висадити у відкритий ґрунт після того, як сходи досягнуть висоти шість сантиметрів, судити про якість можна з розвитку кореневої системи. Вони люблять сонце, при цьому грунт повинен бути легким, сухим, квітам походить грунт з великою кількістю піску.


Можливо, ця незвичайна квітка здасться нудним, але тут справа лише в тому, які сорти зростатимуть на вашій клумбі. Астра не дарма отримала свою назву, вона в перекладі означає зірка, а в деяких перекладах прекрасна корона. Унікальні суцвіття, різновидів яких не менше дванадцяти, до того ж квітка близька на вигляд до хризантем. Щоб сформувати букет з айстр, який стоятиме до десяти днів, важливо зрізати їх на три чверті.


У сучасній флористиці айстри використовуються рідше, ніж скажімо троянди, але вони все частіше привертають увагу як елемент композиції, що підтримує. Її все частіше вибирають батьки першокласників, а також вона слугує для формування великих букетних композицій. Білі, а також модні, відтінки марсала, айстри – новинка для весільного букета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.