ПРОФІЛАКТИКА: ШАМПУНІ І СПРЕЇ ДЛЯ СОБАК

Усвідомлення того, що здоров’я домашнього вихованця – Це ваше здоров’я, іноді далеко від негайно. Що ж, якщо власник отримав повну підтримку компетентного заводчика або ветеринара. У будь-якому випадку, є речі, які важко ігнорувати. Домашні тварини, особливо ті, хто виходить за межі кімнати, потребує особливого догляду, зокрема, це стосується собак.

Якщо собака свербить

Сонячний день, ви вийшли з собакою на прогулянку, улюбленець радий і, звичайно, підходить до різноманітних рослин, предметів, тварин. Проходить не так багато часу, як повернувшись з прогулянки, помічаєте: собака відчуває свербіж на шкірі, просто свербить. Варіантів кілька, адже це може бути харчова алергія, але обов’язково варто зробити детальний огляд тварини. Якщо виявлені чорні крапки на шкірі під вовною, а також на м’яких відкритих місцях може бути знайдено кліщ, слід провести санобробку, а в другому випадку звернеться до ветеринара.

Шампунь та спрей від паразитів для собак

Хочете убезпечити тварину, а отже, і себе – використовуйте заходи профілактики. Як такі заходи можна використовувати:

  • шампунь,
  • спрей.


Засіб повинен бути підібраний з точною відповідністю статусу тварини (вік, стать), а також розмірів. Шампунь, як і спрей, повинен мати чітку вказівку на те, від яких типів паразитів він захищає час дії. Серед усіх вироблених коштів ці види менш відомі, оскільки вважаються досить невиправдано недостатніми. Насправді шампуні майже завжди застосовуються як лікувальний препарат при вже наявному ураженні. Шампуні для собак спеціальної дії захищають від бліх, кліщів та інших видів паразитів. До складу шампунів, спреїв входять речовини, що впливають на комах, паралізують їх. Найчастіше діючими речовинами у таких профілактичних препаратах виступають фіпроніл, перметрин.

Послідовність обробки шампунем, спреєм собаки

Обробка шампунем повинна проводитися точно за інструкцією, із зазначеною періодичністю. Шерсть змочується, після чого наноситься шампунь, який ретельно спінюється. Найбільш детально обробляються зони:

  • голова,
  • шия,
  • холка,
  • живіт.


Ця ж послідовність використовується при обробці з розпилювачем для собак з паразитів. Це бажано, обробляючи собаку за допомогою спрею, використовуйте одноразові рукавички. Виробники розпилювань будь-яким можливим чином підкреслюють, що засоби для котів та собак – це різні наркотики, вони не є взаємозамінними, якщо не вказуються на протилежне. Якщо обробка шампуню проводиться разом з миттям собаки, то застосування спрею є простішою, незалежною процедурою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.