ДЕКОРАТИВНІ КВІТИ ДЛЯ САДУ І НЕ ТІЛЬКИ

Сады и клумбы, украшение разнообразных дорожек, организация альпийских горок, а также масса других дел ждет садоводов летом. Эксперименты с различными цветущими растениями, которые проводит каждый на собственном участке земли, а также на балконах, дадут результаты. Они в свою очередь могут порадовать и осенью. Если рассматривать различные семена цветов, декоративных растений, трав, то можно выделить в особую группу такие как:

  • капуста,
  • тыква,
  • подсолнух.

Декоративная капуста

Для одних это сугубо огородные, полевые культуры, которые дают богатый урожай, употребляются в пищу. Другие применяют их особые подвиды, культивированные специально для декоративных функций. Так декоративная капуста, конечно же, не употребляется в пищу, представляет собой кочан, образованный из ажурных, с бахромой по краю, листьях. Каждый капустный лист окрашен в собственный цвет.

Кольори декоративної капуста варіюються від смарагдово-зеленого до блідо-рожевого, є також кремові та жовті відтінки. Капуста цього виду має розлогий качан, що нагадує цвітну капусту. Завдяки значному діаметру суцвіття, яскравому забарвленню, а також тому, що капуста залишається цілою навіть після випадання першого снігу, ця декоративна рослина прикрашає клумби, грядки у багатьох країнах світу.

Декоративний соняшник

Серед культур, які застосовують для складання різнорівневого ландшафтного дизайну на основі квітучих рослин, декоративний соняшник вирізняється. Цю квітку складно пропустити – адже висота навіть найменшого підвиду становить від п’ятдесяти сантиметрів, а є ті, що вищі і досягають півтора метра.

Декоративний соняшник, на відміну свого культурного побратима, був виведений з ухилом у цвітіння. Його квітка може бути пухнастою як величезна маргаритка, а може нагадувати суцвіття Гербер. Соняшник декоративний має характерну колірну гамму: від яскраво-жовтого до червоного кольору. Квіти такого соняшника великі, вони ідеально вписуються в букети, а також добрі як самостійний елемент декору.

Декоративний гарбуз

Ще одна рослина, яка зацікавить тих, хто захоплюється декорацією власного будинку – гарбуз декоративний. Цей підвид не має особливої функціональності. Було помічено, що деякі гарбузи і зростаючись, виробляють на світ маленькі, милі гарбузи, які можуть мати незвичайні, химерні форми.

Декоративний гарбуз – це цілий ряд підвидів, які вирощують через їхнє яскраве забарвлення, незвичайну форму. Як і інші, перелічені вище рослини, вони прості у вирощуванні можуть застосовуватися в декоруванні приміщень. Особливо часто можна побачити гарбуза під час святкування Дня врожаю та Хеллоуїна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.