НІЖНА ШКІРА П’ЯТОК БЕЗ ЗАЙВИХ ВИТРАТ

Зовнішній вигляд людини, те, як вона виглядає і сприймається іншими людьми, складається з трьох основних частин:

  • того, що йому передалося через гени батьків,
  • здоров’я, внутрішнього душевного стану,
  • процедур догляду за собою.

Турбота про здоров’я шкіри ніг

Кожна частина тіла потребує цього відходу, а від сукупності всіх заходів часто залежить те, як підтримується краса, дана при народженні, а також здоров’я. Не всі частини нашого тіла видно, або кидаються у вічі відразу. Наприклад, навряд чи можна одразу розглянути ноги, а точніше їх частина – п’яти.


Вважається, що шкіра п’ят досить груба, вона може перенести досить сильне тертя, на відміну багатьох інших. Різні механічні впливи на п’яти в момент ходьби, носіння взуття позначаються на стані шкіри, у мікротріщини, що утворюються, потрапляють бактерії, грибки, що викликають ряд захворювань. Вони також згубно позначаються на зовнішньому вигляді п’ят.

Як доглядати за п’ятами

Щоб утримувати шкіру п’ят у порядку, слід ретельно проводити три основні процедури:

  • відлущування,
  • дезінфекцію,
  • зволоження.


Найчастіше жінки, також чоловіки, вибирають одну чи дві процедури, рідше можна побачити комплекс процедур. Щоб зробити всі перелічені маніпуляції для догляду за шкірою п’ят, слід підібрати:

  • скраб;
  • миючий засіб, наприклад рідке мило, гель для душу;
  • крем для ніг.


Чому краще використовувати скраб для шкіри п’яток, а не скребки? Останні, крім іншого, сильніше ушкоджують шкіру, яка після процедури починає відмирати швидше, утворюючи щільну кірку. Вибираючи такий препарат, що відлущує, як скраб, можна одночасно дезінфікувати, навіть частково зволожувати поверхню. Крім того, скребки, пемзи для ніг часто погано обробляються після процедур, відмерлі частинки шкіри та вода – відмінне місце для розмноження мікроорганізмів.


В обов’язковому порядку необхідно проводити дезінфекцію п’ят, також всієї ступні. Взуття, контакт ніг із підлогою, все це може призвести до утворення сприятливого середовища для утворення грубої шкіри на п’ятах, ураження грибком. Гелі для душу, а також різні види мила – найпростіший метод захисту.


Після того, як дві перші процедури зроблено, слід нанести крем для ніг. Найбільш ефективний метод: мазати п’яти кремом на ніч, іноді кращий ефект досягається якщо одягнути шкарпетки з натуральної бавовни. Поживні речовини крему для ніг повільніше діють на шкіру п’ят, ніж на інші ділянки, а значить час, який на це потрібно, становить приблизно п’ять годин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.