ДЕЗІНФЕКЦІЯ У БУДИНКУ

Для тих, хто дбає про власне здоров’я не секрет, що чистота – це цілий спектр заходів, на які витрачається багато сил та коштів. Останнім часом існують певні тенденції, які господині обирають як основу:

  • перевагу на користь традиційної побутової хімії,
  • вибір натуральних засобів для очищення та дезінфекції поверхонь,
  • мінімізація заходів щодо прибирання.


Сказати, що з цих варіантів цілком вірний не можна, але варто зрозуміти, чому стався такий поділ. Традиційна побутова хімія або ті засоби, що ми купуємо в магазині, мають масу переваг, але мають і недоліки. Без сумніву, більшість з них містить якісні дезінфікуючі речовини у відповідних дозуваннях схвалені в усьому світі як засоби антисептики. Серед них:

  • хлоровмісні,
  • солі амонію,
  • формальдегіди,
  • спирти.


Але відомо, що при їх застосуванні відбувається знищення лише частини небезпечної мікрофлори, що дає можливість частині, що залишилася, отримати переваги в розмноженні. Тому їх застосування має бути ретельним і мати певну тривалість для того, щоб отримати відповідний час взаємодії. Поверхні після цього повинні бути ретельно промиті чистою водою та висушені, приміщення провітрене. Саме такий метод позбавить ваше житло від небезпечних бактерій, починаючи від кишкової палички до різних комах, наприклад, пилового кліща. Цікаво, що найправильніше застосовуються засоби дезінфекції для унітазів.

ДЕЗІНФІКУВАННЯ І ДОМАШНІ ЗАСОБИ

Другий метод характеризується перевагою натуральних засобів, його стали активно пропагувати у зв’язку зі зростанням алергічних реакцій у країнах із активним застосуванням побутової хімії. Як базу було обрано:

  • сода,
  • оцет,
  • лимон,
  • натуральні олії з антисептичними властивостями.


Вони видаляють плями з поверхонь, дезодорують їх, виступають легкими антисептиками та антистатиками. При цьому назвати їх повністю засобами, здатними видалити з поверхонь хвороботворні, патогенні бактерії, складно. Тут роль грає швидше частота прибирань, яка, як показує багато досліджень, знижує кількість бактерій, пилу на поверхнях.

ЧИ СТОЇТЬ ЗАМІНЯТИ ДЕЗІНФІКУЮЧІ ЗАСОБИ НА НАТУРАЛЬНІ

Найчастіше власники житлових приміщень не можуть зважитися на ті чи інші заходи, багато хто взагалі вирішує, що заходи щодо прибирання не приносять очікуваного позитивного результату, перестають прибирати. Відсутність послідовних заходів призводить до розмноження несприятливої флори, у тому числі такої, яка, хоча сама не впливає на організм, може вступати в симбіотичні зв’язки, посилюючи ефект.


Повна відмова від перевірених засобів, що повністю знищують бактерії, мікроби може призвести до відстрочених у часі наслідків. Вибираючи засоби для обробки, потрібно точно знати, які бактерії та мікроорганізми ви хочете видалити і навіщо. Так у багатьох випадках обробку проводять для зниження кількості алергенів, а також гельмінтів, бактерій, що викликають ураження травного тракту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.