ЗАСОБИ ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОБУТОВИХ БІОТУАЛЕТІВ

Вибігати у двір до прибиральної вбиральні нема потреби, навіть якщо в самому будинку туалету немає. Досить простим рішенням у разі можна вважати біотуалет. Гігієнічний, акуратний, комфортний у використанні пристрій досить компактний, варто лише виділити йому невелику комору всередині будинку або на дачі. На відміну від відра, яким часто заміняли нічні прогулянки в туалет у дворі дітям він підходить всім членам сім’ї. Приємно, що тепер ранок не починатиметься з неприємного обряду винесення відра.


Різновидів цього приладу кілька, але все частіше вибір падає на компактний з них, заснований на роботі спеціальних дезінфікуючих, що розкладають біологічні залишки рідин. Вони заливаються у певний відсік у певній концентрації, після чого взаємодіючи з продуктами життєдіяльності, що потрапляють туди, призводять до прискорення їх розпаду. З їх допомогою обслуговування:

  • стає простіше,
  • збільшуються періоди між чистками,
  • якість покращується.

ХІМІЯ ДЛЯ БІОТУАЛЕТУ

Загальна назва всіх товарів для обслуговування біотуалету – хімія, хоча фахівці все-таки намагаються відокремити різні види цих товарів. У тому числі зустрічаються різні за складом, і навіть формою випуску. Склад хімії для біотуалету може бути заснований на:

  • біологічно активних мікроорганізмів,
  • формальдегідах,
  • амонії та азоті.


Більшість виготовляється у формі рідин-концентратів, деякі в порошках. Вибір часто залишається за рідкими речовинами, їх простіше застосовувати, контролюючи витрати.
Склад засобів обслуговування біотуалетів має кілька критеріїв відбору, які у відгуках згадують самі власники:

  • дезактивація запаху,
  • вартість,
  • можливість подальшої утилізації рідини безпосередньо в ґрунт, без шкоди для останньої.


Перший варіант, де використані мікроорганізми, найбільш актуальний, підходить під більшу частину перелічених вище параметрів, але коштує дорожче. Конкуренцію їм становлять препарати з урахуванням амонію. Заправляти ж біотуалет засобами з формальдегідами дешевше, проте слив можна робити лише в каналізацію.

ЗАСТОСУВАННЯ ЗАСОБІВ ДЛЯ БІОТУАЛЕТУ

Такий прилад використовується там, де немає доступу до каналізації, але іноді він потрібен просто у зв’язку з необхідністю мати туалет максимальної близькості до користувача, наприклад, літній людині або тому, хто хворіє. Тому конструкція настільки продумана, що дозволяє отримати компактний пристрій, який оптимізований для обслуговування. Одна рідина вливається в нижню ємність, вона прискорює розчинення органіки, що потрапляє усередину. Іншу наливають у бачок для змиву. За рахунок неї підвищуються дезінфікуючі властивості, а також полегшується змивання зі зниженням витрат води. Спорожняти накопичувальну ємність доводиться у рази менше.


Крім того, є засоби, рекомендовані для обробки ємностей один-два на рік, що знижує ризик появи бактерій, зменшує час обслуговування біотуалетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.