ДИЗАЙНЕРСЬКІ СТІЛЬЦІ ТА КРІСЛА У ВІТАЛЬНІЙ

Сучасна вітальня – кімната, в якій є об’єкт, що вибивається із загальної обстановки, при цьому чудово її підкреслюючи. Такі об’єкти, найчастіше це меблі, називають дизайнерськими, їхній зовнішній вигляд унікальний. Час повертається, ті предмети меблів, що виявилися функціональними, крім того, мають особливий вигляд.

Сучасна класика меблів

У вітальні такими меблями може бути крісло або стілець. Особливий інтерес зараз викликають репліки крісел від відомих дизайнерів, що були придумані між 1948 та 1960-м роком. Їх основна відмінність – поєднання м’яких плавних контурів, з різко окресленими ніжками з металу та дерева. До таких крісел відносять:

  • Еgg chair от Arne Jacksen;
  • Big Tulip от Pierre Paulin;
  • DSW от Charles & Ray Eames.


Два дизайнерські крісла та стілець вважаються іконами стилями, які постійно використовують дизайнери інтер’єрів, високо оцінюючи їхній зовнішній вигляд, зручність при тривалому сидінні. Різні компанії виробляють їх із застосуванням різноманітних видів оббивок, у тому числі застосовуючи шкіру, текстиль.

Крісла від дизайнерів

Найчастіше можна зустріти ці крісла в яскравій оббивці, що дозволяє прикувати погляд тих, хто зайшов у вітальню, до їх незвичайної, химерної форми. Варто сказати, що якщо крісла від Arne Jacksen і Pierre Paulin майже не змінюються, їх дизайн близький до оригіналу, то стілець від подружжя Eames постійно видозмінюється, тому можна зустріти як точні копії, так і доповнені, найчастіше вони мають інше літерне позначення. Абревіатура цього випорожнення означає матеріали, використані для його виготовлення. Репліка випорожнень від Еймсов може коштувати дуже недорого, що приваблює більшість покупців. Хоча стілець – більше приладдя для столової зони, він чудово може замінити собою крісла.


Останнім часом стала популярно використовувати світлі, нейтральні відтінки, характерні для скандинавського стилю, тому крісла також виконують зі спокійною сіркою, коричневою, молочною оббивкою або пластиком. Плюсом крісел у вигляді яйця та тюльпана вважається можливість обертатися, оскільки вони встановлені на ніжці-хрестовині. Даний дизайн меблів добре підходить як для віталень з великою диванною або ТВ-зоною, з каміном, а також для кабінетів.

Організуємо зону для читання

Завдяки правильному розташуванню спинки крісла вони добре підходять для читання, можуть стати основою для невеликого читального куточка у спальні, вітальні чи кабінеті. Кожен предмет незалежно від виробника дасть потрібне враження у вітальні, а також у будь-якій із зазначених кімнат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.