ГІПСОФІЛА ТА ЛІМОНІУМ У БУКЕТАХ

Є квіти, які начебто напрошуються, за термінологією флористики, стати акцентом, інші служать для того, щоб сформувати для нього основу. Звичайно, чудові квіти і самі по собі виглядають чудово, при цьому доповнюючи та урізноманітнюючи композицію, можна отримати незвичайний, розкішний букет. До таких кольорів-заповнювачів можна віднести гіпсофілу и лімоніум.

Квіти – наповнювачі для букетів

Кожна з цих квіток по-справжньому унікальна, при цьому все частіше їх застосовують самостійно, тобто без включення інших рослин, квітів. Гіпсофіл можна назвати класичним заповнювачем для букетів. Ця рослина розростається пишним кущем, тонкі гілочки якого унизані білими квіточками. Завдяки такому виду, фактурі гіпсофілу добре заповнює простір між акцентними квітами.

Гіпсофіла – квітка для букетів

Її додають у букети до квітів із великими, яскравими бутонами, наприклад, до троянд. Завдяки тому, що рослина містить мало вологи, вона добре сушиться, не втрачаючи форму, майже не змінюючи колір. Останнім часом гіпсофіла – вибір для літнього весілля, особливо якщо подія проходить на природі. Білий колір гіпсофіли буде чудовим доповненням до бутоньєрки.

Лимоніум – квітка для букетів

Лимоніум або кермек – квітка, що приваблює флористів своїм насиченим кольором. На відміну від гіпсофіли, він отримав визнання нещодавно. Зате тепер мало якийсь модний букет обходиться без нього. Природний колір ліноміуму фіолетовий, рідше рожевий, саме ці відтінки найбільше подобаються упорядникам букетів.

Гібридні сорти ліноміуму можуть мати практично будь-який яскравий відтінок від білого до червоного. Суцвіття цієї квітки – волотко, воно пишне, при цьому квіти досить сухі, довго не втрачають колір, форму. Цю квітку часто сушать, використовуючи її згодом в ікебанах. Для тих, хто любить фіолетовий бажає бачити його у весільному букеті, рекомендуємо звернути увагу на лимоніум.


Обидві квітки невибагливі, що робить їх популярними у садівників. Головний плюс – необхідність поливу майже мінімальна, до того ж вони не потребують хорошого ґрунту, відмінно ростуть там, де в надлишку піску, між каменями. Гіпсофіла може бути акцентною рослиною в ландшафтному дизайні сухого струмка, лимоніум бажано висадити так, щоб він візуально був вище загального рівня, наприклад, на високій клумбі, сформованій стіні для вирівнювання ділянки. Важливо розуміти, що рослини мають досить високі стебла, які без належного догляду під впливом вітру починають стелитись по землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.