ДРИЛЬ – ВИБІР ДЛЯ ПРИВАТНОГО БУДИНКУ

Найчастіше можна побачити, як ті чи інші електроінструменти застосовуються в домашніх та промислових умовах, конкретика використання особливо сильно впливає на їхній вибір. Обговорюючи вибір відповідних інструментів, що охоплять весь спектр робіт у будинку, багато хто приходить до висновку, що для квартири зручніше придбати шуруповерт і перфоратор, а ось для приватного будинку буде потрібно дриль.

Чому потрібний саме дриль

Кожен із перерахованих вище інструментів має свій, чітко описаний діапазон застосування, так дриль необхідна для свердління, хоча за певних умов може допомогти закрутити саморіз, висвердлити підрозетник у бетоні. Порівнювати дриль з іншими інструментами, отже, не розуміти її функції. Вже виходячи з неї, стає зрозуміло, чому електродриль має більшу потужність, а також кількість обертів при свердлінні. Слід усвідомлювати, що висока потужність досягається за рахунок електродвигуна, він у свою чергу стає більшим за розміром, а дриль – важчим.

Якщо застосування відбувається на свердлильному верстаті, вага майже не має значення, застосування як ручний інструмент ускладнюється. Дрилі для замішування сухих будівельних сумішей при цьому мають нижчу потужність, ніж класичні та отримали назву – міксер будівельний.

Які матеріали свердлить дриль

Свердління дрилем відбувається на порядок швидше, а також точніше, але слід розуміти, що він призначається для певних матеріалів:

  • деревини у різних видах;
  • листових металів;
  • пластмас,
  • легких пористих бетонів.

Особливості вибору дриля електричного

Кожен бачив, як дрилем працюють і по цеглині з бетоном, але варто розуміти, що такі роботи разові, виробляти їх таким інструментом постійно не варто. Крім того, для цих робіт слід підбирати дриль із храповим механізмом, який забезпечує удар. На відміну від перфоратора, для поліпшення ефекту на дриль слід натискати. Таким чином, стає ясно, що дриля ділять на:

  • мають функцію удару,
  • без нього.

Характеристик, що описують цей інструмент багато, важливі:

  • сфера використання,
  • ергономіка,
  • впроваджені технології.

Від останніх залежить те, скільки коштуватиме електроінструмент. Це вирішальний чинник, особливо якщо застосовується він лише час від часу. Звичайно, слід звертати увагу на такі важливі моменти, як тип затискного патрона. У сучасних умовах рекомендується вибирати швидкозатискний патрон, як більш простий, практичний, легкий у використанні. При такому виборі, головне не забувати робити технічне обслуговування, тобто змащування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.