ШПАЛЕРИ ПІД ФАРБУВАННЯ – МАТЕРІАЛ ДЛЯ ФАНТАЗІЇ

Менш півстоліття тому два найпопулярніші матеріали поєднали воєдино, створивши шпалерии під фарбування. Спочатку технологія з великим успіхом використовувалася в офісних приміщеннях великих площ, де, з одного боку, була необхідність створити м’якшу атмосферу, з іншого, єдиний стиль. Так шпалери під фарбування розпочали свій шлях, тепер їх визнали повноцінним оздобленням для будинків та квартир.

Фарбування шпалер під фарбування

Безперечно, такий вид шпалер має свою специфіку застосування. Насамперед їх вибирають через можливість перефарбовування. Однак далеко не всі знають, як правильно фарбувати такі, як отримати по-справжньому красиву фактуру, при цьому не вичерпати весь рельєф із першого фарбування.

Всі шпалери під фарбування мають рельєфний малюнок, саме він і відрізняє стіну, просто покриту фарбою, від подібної обробки. Але чим більша глибина малюнка, тим даний вид обробки виглядає дешевше в приміщеннях малої площі. Адже це розраховано на великі простори, де фактура здалеку майже не видно. Тонка, ледь помітна – найкращий варіант для невеликих приміщень, житлових кімнат. Але що робити, як зберегти її на більшу кількість покриттів фарбою?

Як підібрати фарбу для шпалер під фарбування

Перше, почніть з того, що шпалери під фарбування лише основа, а основа – фарба. Дешеві лакофарбові склади мають грубу текстуру, наповнювач у них помолот значно гірший, від чого знижена покриваність. Почніть з того, що фарба має бути з високим ступенем покриваності, її можуть забезпечити продукти середнього та високого сегмента. Не варто лякатися, адже насправді загальний обсяг його буде меншим. Друге: хочете отримати насичену, трохи блискучу поверхню, так, щоб шпалери під фарбування виглядали як звичайні однотонні, почніть фарбування з покриття поверхні базою. Нею послужить вибраний вами колір, але у матовому варіанті. Він закриє пори шпалер під фарбування, що при другому фарбуванні дасть чудовий ефект.


Вони можуть залишитися і зовсім білими, хоча це рідкісний випадок. Найчастіше вони викликають бажання створити щось креативне. Завдяки такому поєднанню двох видів обробки, на полотні цілком можна намалювати те, що хочеться. Хтось самостійно прикрашає дитячу кімнату лаконічними кружальцями ручної роботи, інші створюють цілі композиції за допомогою трафаретів. На відміну від решти видів оздоблювальних матеріалів, цей дозволить прибрати неточність, помилку або просто набридлий колірний декор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.