ДУШОВА ЛІЙКА І ЇЇ РОЗМІЩЕННЯ

У плануванні ванної кімнати є певні нюанси, які відрізняють країни та навіть континенти. Так, у європейських країнах широко поширена душова лійка з гнучким шлангом, що вважається найзручнішим варіантом конструкції. Цей підвид сантехніки дозволяє омивати тіло з усіх боків, у своїй витраті води знижуються.
Розміщення душу – елемент дизайну, при цьому слід пам’ятати про ергономіку та комфорт. Якщо простір ванної кімнати дозволяє, то в душовій зоні можна розмістити кілька різних видів сантехніки. Оптимальним може бути розташування у центрі душової зони тропічного душу, але в стіні тримача з лійкою.

ДУШ І ЙОГО ПОЄДНАННЯ З ВАННОЮ

Якщо установка душової зони або кабіни неможлива з низки причин, їх функціонально об’єднують з ванною. В цьому випадку слід правильно розрахувати місце монтажу лійки, крана та інших пристроїв та аксесуарів. Найчастіше для економії простору ванну приставляють до однієї зі стін, отже, сантехніка, розташована на стіні, забирає простір. Невдале планування може призвести до травмування.


Найбільш зручні місця розташування сантехнічних приладів у такому разі:

  • на борту ванни,
  • на вузьких сторонах,
  • на широкій стороні, якщо ванна асиметрична.


Оцініть доступність приладів у різних положеннях:

  • сидячи,
  • лежачи,
  • стоячи.

Якщо ви звикли приймати душ, бажано виділити у ванні спеціальну зону, доповнивши її якісною шторкою, наприклад, у вигляді дверцят із пластику, скла. У такому разі вона може складатися з двох половин: верхнього душу та лійки. Перевага в тому, що зараз випускається безліч моделей, які мають штангу з кріпленнями, які можна переставляти по висоті. Подібний варіант душа є вихід для сімей, де люди мають значну різницю в зростанні.

ІДЕАЛЬНИЙ ДУШ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Прийняття душу для багатьох така сама процедура, пов’язана з релаксацією, як для інших ванна. Правильний вибір душової лійки дозволяє одночасно проводити гігієнічні процедури, підбадьоритися або розслабитися.


Щоб це було саме так, оцінюйте душову лійку з точки зору її кріплення, місця монтажу, а також зовнішніх даних частини, що подає. У комплексі вони дадуть чудовий результат. Комфортне розміщення лійки на штанзі, її переміщення і фіксація, а також достатня кількість води, що подається – секрет приємного обмивання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.