МАЛЕНЬКА ВАННА: КОМФОРТ І ЕКОНОМІЯ ПРОСТОРУ


Квартира чи будинок може цілком влаштовувати за площею та плануванням, але іноді санвузли мають дуже скромну площу. Якщо змінити можливості немає, то доведеться поставитись до планування внутрішнього простору серйозніше. Іноді, щоб простір ванної кімнати став функціональнішим, один вид сантехніки замінюють іншим. Але чи завжди варто замінювати повноцінну ванну душовою кабіною?

Чи варто замінювати маленьку ванну душем

Майже завжди таке рішення здається найкращим, функціональнішим. Вертикальний душ у вузькому просторі здається більшим, зручнішим. Але є й інша думка. Приймати ванну – для деяких людей саме ця головна перевага приміщення. Можливість налити гарячої води та шлях навіть сидячи у ванні довжиною 1 метр або трохи більше, зігрітися та розслабитись – ось що безцінно. Ванна також може бути зручнішою сантехнікою для купання дітей, великих тварин, наприклад, оцінять її власники собак. Звичайно, всі господині знають, що час від часу навіть за наявності пральної машини білизна замочується, а потім вже стирається. Звичайно, навіть за наявності душу можна зробити дану процедуру, маючи таз, але в маленькій ванній кімнаті зберігати його буває просто ніде.

Маленькі ванни та їх види

Якщо вибір маленької ванни, як основний сантехнічний виріб, для невеликої ванної кімнати розміром, наприклад, чотири метри або трохи більше, очевидний. То залишається лише оцінити їх різновиди та придбати відповідну. Серед ванн малих розмірів зустрічаються:


Вибравши якийсь конкретний вигляд, оцініть висоту виробу та можливість пронести його через усі дверні отвори. Маленькі ванни з рівним дном зустрічаються рідше, ніж ті, що мають сидіння. Плюсом останніх називають спрощене вставання, а також те, що кровообіг у нижніх кінцівках під час прийому гарячої ванни не буде порушено. Така сантехніка невеликого розміру мають ще один плюс, який прихований: для прийому ванни потрібно значно менше води, чаша наповнюється швидше.


Іноді буває і так, що кімната має досить велику площу, але несиметрична. Якщо її ширина набагато менша за довжину, може вийти так, що встановити сантехніку виходить лише по одній стороні. Таке розміщення сильно ускладнює інтер’єр, щоб зробити його практичнішим, маленьку ванну встановлюють до дальньої стіни. Таке розміщення дозволяє отримати ванну, в якій за необхідності приймають душ, а також отримати зручне планування кімнати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.