ФОРМА И ФУНКЦИОНАЛ ЗЕРКАЛА В ВАННОЙ

Напрямки, що виявляються у підході до створення інтер’єру ванної кімнати, можна назвати протилежними. З одного боку, ванна кімната в скандинавському стилі близька до мінімалізму, при цьому досить функціонального. Плюсом його вважається застосування світлих тонів до білих, що чудово підходить для звичних нам невеликих приміщень. З іншого боку, індивідуальний підхід, що диктує пишність форм, кольорів, фактур. Розглядаючи обидва напрями складно не відзначити, що предметом, що найбільш активно підкреслює напрямок, можна вважати дзеркало.

Форми дзеркал у ванній кімнаті

Цей предмет інтер’єру у ванній кімнаті дуже функціональний, але найчастіше крім естетичної функції додаються й інші. Таким чином, форми дзеркала в ванній та його функціонал – два важливі фактори, що впливають на вибір моделі. Більшість покупців відзначають такі форми, що залучають їх:

  • квадрат,
  • прямокутник,
  • коло,
  • овал.

Функціонал дзеркала для ванної кімнати

Цікаво, що фігури з рівними сторонами, симетричні зустрічаються набагато рідше. Для прямокутників існує доповнення – заокруглені кути, такий вигляд значно пом’якшує жорсткі форми загальної геометрії ванної кімнати. Найбільш поширені дзеркала у вигляді подовжених по горизонталі прямокутників, хоча перевага на даний момент надається дзеркалам – як окремому предмету інтер’єру, а не вбудованій частині. Це саме з функціональним наповненням.


Дзеркало в ванній кімнаті перестало бути просто об’єктом вивчення своєї зовнішності, догляду за собою. Тепер функції дзеркала як об’єкта можуть бути доповнені:

  • полицями, ящиками для зберігання;
  • підсвічуванням вбудованим;
  • вбудованими приладами, наприклад, телевізором.

Про що подбати перед покупкою дзеркала у ванну

Звичайно, доповнення вимагають певної підготовки щодо розміщення дзеркала. Так електроприлад, вбудований у нього, а також підсвічування потребують електроживлення, що бажано акуратно підвести ззаду. Наявність полиць і ящиків говорить про те, що вага виробу в зборі буде досить високою, а отже, ще до навішування варто задуматися про зміцнення стін у цьому місці.


Форма, функціонал дзеркала в ванній кімнаті продиктовані бажанням наголосити на загальній стилістиці приміщення, отримати додатковий комфорт. При доборі ці чинники грають роль. Крім того, вибираючи конкретну модель дзеркала, оцінюйте його фізичні розміри. Приміщення ванної вузької, часто умивальник і тумбу під нього також вибирають вже, це економить простір. Для розміщення деяких предметів вибирають дзеркало з шафкою, воно забирає простір над раковиною, що слід враховувати ще в момент планування вибору всіх інтер’єрних деталей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.