ФУРНІТУРА ДО ПЛІНТУСА: ЗАСТОСУВАННЯ

Настеливши покриття, хочеться зробити останній, завершальний штрих – встановити плінтус. Якщо все зроблено правильно, то, швидше за все, тверді покриття утворюють технологічний проміжок зі стіною, а м’які частіше навпаки настилаються так, щоб злегка наповзати на стіну. У будь-якому випадку, це хочеться приховати, створивши красиве примикання, що не привертає надто багато уваги.

Недорогий пвх плінтус

Плінтуси виготовляють із трьох основних матеріалів:

  • пвх,
  • поліуретан,
  • дерево (різні види та ступеня обробки).

На користь пвх плінтусів говорить відпрацьована технологія їх встановлення та відносна дешевизна. Вартість та різноманітність кольорів – вирішальні для більшості фактори при покупці. До того ж, вони добре виглядають з різними покриттями від лінолеуму до ламінату.

Фурнітура до пвх плінтуса

Щоб плінтус повторював периметр кімнати якомога чіткіше, до нього є і спеціальна фурнітура:

  • куточки,
  • з’єднувачі,
  • заглушки.


Куточки поділяють на: внутрішні та зовнішні. Що дозволяє стикувати плінтус у відповідних кутах. Спеціальна фурнітура – заглушки, що встановлюється на кінцях плінтуса, якщо необхідно створити переривання. Цей вид доповнення не дає пилу, воді проникатиме всередину, в зазор між покриттям і стіною. Довжина плінтусів зазвичай обмежена, вона є стандартною. Коли приміщення має розміри більші за цей параметр, необхідно стикувати кілька штук послідовно, для цього і застосовують з’єднувачі для плінтуса. Вони необхідні в тих випадках, коли периметр має складну, зазвичай криволінійну, форму, яку необхідно огинати. За допомогою нього та з’єднувача просто сформувати кут, якщо інших варіантів рішення немає або вони досить дорогі.
Завдяки всім цим елементам усередині плінтусів можна проводити кабелі, навіщо передбачені канали. Щоб зробити протяжку, слід видалити всі елементи, після чого провести прокладку кабелі та встановити їх на місце.

Кольори фурнітури до плінтуса

Фурнітура до плінтусів з пвх виробляється двох основних фактур:

  • однотонна,
  • з імітацією дерева.


Перший вид просто підбирають у тон, можна назвати його універсальним. Другий практично повністю повторює забарвлення плінтуса, що робить фурнітуру менш помітною. У цьому випадку правильніше за все купувати її від того ж виробника що й плінтус. Як в останнього, у фурнітури маса різних кольорів, що і дає можливість створити єдиний, що закриває стик, елемент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.