ЯК ВИКОРИСТОВУВАТИ РЕШІТКУ ДЛЯ ГРИЛЯ

Літня спека то накочує, то відступає, давай місце приємній прохолоді, а в Україні триває час літніх пікніків та виїздів на шашлики. Хтось їде на природу, а комусь досить просто вийти у двір до власного мангала. Приготувати щось нове на гарячому вугіллі – значить порадувати себе та родину. Щоб поповнити власну кулінарну колекцію, візьміть на озброєння решітки для гриля. Здивуйте своїх друзів теплим овочевим салатом чи неймовірним гарячим десертом.

Готуємо на мангалі та грилі

Кожен гриль постачається решіткою, що йде в комплекті, мангал тим самим і відрізняється, що дозволяє вибрати додатково, як готувати:

  • на шампурах,
  • на переносній решітці,
  • в казані,
  • у фользі.


В решітки для гриля є дві половинки з металевої сітки, куди складається те, що хочуть приготувати, з одного боку рухомо з’єднані, з іншого мають ручки, що з’єднуються кільцем. Грати укладаються на гриль або мангал, де їжа і готується. Залишається лише фантазувати на тему, чого ще приготувати таким чином.

Що приготувати за допомогою грати для гриля

На мангалі за допомогою грат запросто можна запекти або підсмажити:

  • м’ясо, птицю;
  • рибу, морепродукти;
  • сосиски, ковбаски;
  • овочі фрукти.


Деякі примудряються зробити десерти на основі фруктів, маршмеллоу та печива. Хочете вразити всіх: візьміть одноразовий посуд із фольги і створіть на мангалі справжній пиріг із фруктами або зваріть їх у солодкому сиропі.
При виборі решітки для гриля, важливо знати оптимальні розміри, найкраще, щоб вона була не великою або маленькою, а зручною для перевертання. Під деякі продукти є спеціальні грати, що дозволяють зручно розмістити їх. Так є варіанти грат для риби та ковбасок, вони дають можливість детально контролювати процес приготування. Тонкі шматки м’яса, овочі комфортно готувати на плоских ґратах, а ось для курей слід вибирати ті, що мають внутрішній об’єм. Пам’ятайте, що більший обсяг покладеного на решітку продукту, тим триваліше його приготування має бути.

Види решіток для гриля та мангалу


Багатьом найголовнішим у виборі решітки, тобто вирішальним чинником при купівлі, виявляється довговічність товару. Під впливом вогню метал прогоряє, тому якщо ви шукаєте нові стаціонарні грати для барбекю, бажано вибирати чавунну. Переносні для гриля можуть бути просто металевими або з антипригарним покриттям. Останній варіант найкраще підходить для овочів, тому що їх сік рідше утворює тверду кірку на лозинах решітки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.