СВІТЛОДІОДНЕ ПІДСВІЧУВАННЯ НА КУХНІ

Чи траплялося вам потрапляти під час, коли всі довкола роблять ремонт, саме в цей час народжуються масові тренди, цікаві ідеї, нові матеріали для оздоблення. Навіть якщо на всі приміщення в будинку сил не вистачає, то майже завжди ремонт охоплює кухню і ванну кімнату, як відвідувані. На кухні, звичайно, більшу частину простору займає кухонний гарнітур, який, у його сучасному стані, обов’язково повинен мати підсвічування робочої зони.

Робоча зона на кухні та підсвічування

Світло, що падає на стільниці гарнітура, дозволяє бачити все те, що відбувається перед вами. Від розташування джерела світла залежить його функціональність. Усвідомивши, що розміри стільниць та наявність вільного простору на них, так звана робоча зона, мають бути більшими, їх розширюють по максимуму. Якщо раніше на невелику ділянку поверхні падало світло від витяжки, то тепер більша частина стільниць залишається в тіні. Виправити це взялися за допомогою люмінесцентних ламп, а також меблевих світильників. Хоча вони і впоралися із завданням, але через розміри, а також швидке перегорання так і не завоювали особливої ​​популярності.

Світлодіодна стрічка для підсвічування кухні

Зараз підсвічування на кухні здебільшого роблять із світлодіодів. Яскрава, економічна та дуже компактне світлодіодне підсвічування – оптимальний вибір для кухонного гарнітура. Залишається лише зрозуміти, як її монтувати. Насамперед важливо вказати, що світлодіоди застосовуються в різних освітлювальних приладах, у тому числі готових світильниках, у тому числі меблевих. Для невеликих кухонь такий варіант може бути виправданішим. Якщо кухонний гарнітур має велику довжину, складну форму, то набагато комфортніше застосовувати світлодіодну стрічку. Цей електричний прилад є світлодіодами, нанесеними на стрічку з полімеру, з впресованим провідником. На стрічку нанесено розмітку, за якою можна зрозуміти характеристики світлодіодного підсвічування, місце можливого поділу.


Розміщення світлодіодного підсвічування може проводитися в спеціальні корпуси з алюмінію з прозорою ставкою, вони виготовляються різних форм і розмірів. Також світлодіодна стрічка легко кріпиться на двосторонній скотч безпосередньо до нижньої частини верхніх шаф. Перед остаточним розміщенням рекомендується увімкнути стрічку, щоб оцінити комфорт для очей. Для підключення необхідні:

  • вимикач,
  • розетка,
  • блоки живлення з адаптером.


Підключення світлодіодного підсвічування відбувається в мережу 220В або 12В, залежно від того, який варіант зручний власнику. Для комфортного включення та вимикання світлодіодної стрічки, вимикач розташовується у самому центрі робочої зони, на кухонному фартуху. Такий варіант найекономічніший, вимикач також може бути у вигляді димера або сенсорного типу. Світлодіоди дозволяють зручно регулювати інтенсивність підсвічування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.