ВЕЛИКОМУ МАНГАЛУ І ДУША РАДІЄ

Літній час приносить свої розваги та турботи: хтось будується, а хтось приймає у своєму впорядкованому дворику гостей. Літні застілля у дворі – найприємніший момент, можливість зустрітися з друзями, урізноманітнити час відпусток новими стравами та способами приготування, які малодоступні взимку. Приготоване на мангалі смачніше втричі, якщо він стоїть просто у дворі.

Великий мангал для стаціонарної установки

Великий двір, сім’я чи по-справжньому численні збіговиська друзів вимагають відповідного обладнання – великого мангала. А хтось взагалі, воліє замість того, щоб будувати у дворі літню кухню, відвести спеціальне місце під мангал, барбекю, щоб готувати лише там. Облаштоване місце – це зручно, до того ж безпечно. Секретом не вважається і те, що більшість літніх лісових пожеж, пов’язані з виїздами на природу, погано загашеним вугіллям.

Розмір та висота великого мангала

То як вибрати великий мангал для власного двору? Напрочуд, почати треба з висоти обладнання. Не рідко можна почути, що про цей параметр власник згадав лише в момент першого використання, коли довелося тягнутися або навпаки нагинатися. Висота великого мангала має бути на п’ять-шість сантиметрів нижче за талію того, хто смажитиме шашлики, готуватиме. Якщо ж ви звикли готувати сидячи, висота мангала дорівнює висоті сидіння плюс десять см, то вугілля при перемішуванні не вистрибне на коліна.


Розмір чаші мангала може бути різним, тут швидше варто оцінити не довжину, а ширину. Вузький мангал простіше обслуговувати: рівномірно розподіляти вугілля, контролювати горіння, чистити. Деякі з них, що встановлюються у дворах, досягають метра завдовжки, на такому легко вміщується понад двадцять шампурів одночасно. Плюсом величезного мангала може стати маленька піч, на яку встановлюється казан. Адже одні люблять шашлик, а інші не мислять відпочинку без пахучого плову, що приготовлений на відкритому вогні.


Вибираючи великий мангал, пам’ятайте, багато моделей досить важкі, призначені для стаціонарного використання. Деякі постачають колесами, щоб у вас була можливість прибрати обладнання на зимовий період у сухе приміщення, що збереже зовнішній вигляд виробу з металу.
Ті, хто віддають перевагу м’ясу риби, овочам або фруктам, також легко знайдуть рецепти страв для мангала. Деякі моделі постачаються замість печі підвісом, куди навішується казанок. Такий особливо оцінять ті, хто живе чи відпочиває поблизу водойм, ловить рибу. Свіжа юшка, багато інших страв можуть готуватися на мангалі великого розміру одночасно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.