ЯК ЗРОБИТИ ЧУДОВІ ГОРШКИ ДЛЯ РОСЛИН У САДУ

Садово-городній клопіт триває, але вони увійшли у своє літнє, розмірене русло, коли є час зайнятися за межами домашніх стін чимось цікавим, творчим. Звичайно, далеко не завжди творчість обходиться дешево, матеріали з кожним днем зростають у ціні. Щоб створити щось нове цілком достатньо того, що знайдеться під рукою з несуттєвими витратами, а створити можна предмети, що тішать око довгий час. Наприклад, всі знають, що прості пластикові горщики з квітами в саду, на веранді, ганку з одного боку радують, з іншого, розчаровують своїм непрезентабельним виглядом.

Як прикрасити пластикові горщики для квітів

Безумовно, є горщики для квітів, що виглядають стильно, але й ціна їх на порядок вища. Щоб зробити із простого пластикового горщика справжній шедевр, не треба багато зусиль. Задекорувати пластик цілком зможе зроблена власноруч мозаїка. Насправді мозаїка – різнокольорові плоскі уламки, які компонуються в узори, що вгадуються, а потім прикріплюються до поверхні. Мозаїка – чудовий декор для саду. Його плюси – яскравість, неповторність.

Матеріали для декорування мозаїкою горщика для квітів

Як створити свою першу мозаїчну вазу для квітів? Для цього знадобляться:

  • наждачний папір,
  • клей для пластику та кераміки,
  • кахельна плитка, бордюр,
  • штукатурка, шпаклівка для зовнішніх робіт.


Пластик на горщиках зазвичай досить гладкий, що при склеюванні знижує адгезію, просто обробіть її великим наждачним папером до появи подряпин. Далі можна вибрати спосіб нанесення мозаїки. Так, окремі шматочки можна приклеїти на клей. Другим способом вважається ґрунтування поверхні бетонконтактом, а потім нанесення суміші на основі цементу, в яку вдавлюються частини мозаїки. Для поверхонь, де немає перепадів, можна вибрати ще один метод: мозаїка приклеюється до будівельної сітки, після чого сама сітка приклеюється до горщика. Цей спосіб зручний для великих форм.


Як зробити саму мозаїку? Різнокольорова мозаїка виходить шляхом дроблення керамічної плитки, деякі застосовують для цього виду декорування посуд: тарілки, чашки, пляшки. Якщо у вас залишилася різнокольорова плитка – пустіть її у справу, якщо ні, купіть залишки чи недорогі бордюри для неї. Вони досить яскраві, виглядають привабливими. Далі покладіть плитку на тверду поверхню, зверху накрийте щільною ганчіркою, після чого розбийте її молотком. Чим дрібнішими будуть шматочки, тим складніше можна скласти візерунок. Так само можна декорувати й інші предмети в саду, а також стаціонарні меблі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.