ЯК ЗРОБИТИ ПІДРОЗЕТНИКИ СВОЇМИ РУКАМИ

Планування та прокладання електрики – один із найскладніших технічних етапів ремонту в будь-якому приміщенні. Спочатку він був закладений в етап будівництва, але у зв’язку з вимогами, що змінюються, став більш гнучким. Найбільш відомий багатьом етап цього заходу – підготовка підрозетників, що потребує спеціальних інструментів. Свердління яких потребує ще й певних навичок.

Витратні матеріали для свердління підрозетників

Для свердління підрозетників своїми руками потрібні:

  • дриль, з ненаголошеним режимом;
  • насадки – коронки.

Якщо дриль потрібна на багатьох стадіях ремонту, майже завжди є під рукою у майстра, який проводить ремонт, то коронки для свердління більш специфічні. Коронка для свердління є невеликою циліндричною чашкою, яка за допомогою кріплення – свердла встановленого в адаптер-хвостовик, кріпиться до дриля. У свою чергу сама чашка коронки має по краях спеціальні зубці або напилення. Майже завжди на сталеву частину чашки наносяться твердіші матеріали:

  • алмазне напилення,
  • побідитове (карбід-вольфрамове) зубці, напилення.

Види коронок для свердління

Варто сказати, що коронки поділяють на два типи, які часом плутають ті, хто ще не стикався з цим питанням:

  • ті, що мають трикутні часті зубці – для дерева;
  • напилення, прямокутні або точкові зубці – для бетону;
  • зубці трапецієподібної форми – для каменю.

Чим твердіший матеріал, тим акуратніше необхідно працювати з інструментом, швидкість початку свердління бажано вибирати менше наступної. Щоб з’єднати коронку з хвостовиком використовують свердло, також його місце іноді встановлюють долото. Систем затиску кілька:

  • болтова,
  • шестигранна,
  • клиноподібна.

Вибір системи з’єднання вимагає наявності різних інструментів, тобто майстер повинен сам вибрати, який метод буде комфортнішим.
Перше, що важливо зробити до початку будь-яких робіт, пов’язаних із свердлінням: перевірити, що в місці свердління немає проводки, інших труб. Перед свердлінням підрозетників слід одягнути коронку в зборі на дриль, хвостовик зазвичай використовується швидкозатискний SDS plus або max. Переконайтеся, що ця коронка призначена для конкретного типу робіт, наприклад свердління бетону. Розмір чашки коронки повинен бути більшим на 1-2 мм, ніж підрозетник, а в деяких випадках і трохи більше, також на ній варто відзначити глибину свердління. Що просто зробити ізолентою, крім того, після первинного заглиблення слід зняти свердло. Перед початком робіт та у процесі бажано проводити необхідні вимірювання звичайним або лазерним рівнем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.