ЧИМ ХОРОША ЕПОКСИДНА ЗАТИРКА

Плитка стає практичним покриттям лише тоді, коли вона правильно укладена, а також шви заповнені затиркою. Ця суміш дозволяє вважати плиткове покриття водонепроникним, що значною мірою підвищує його популярність. Звичайно, несе цей матеріал та естетичну складову, це стосується, наприклад, вибору кольору.

Види затирки для швів

Видів затирки для плиткових швів декілька, відрізняються вони за складом:

  • цементні,
  • епоксидні.

Все про епоксидне затирання

Якщо перші всім відомі, не потребують особливої вистави, то епоксидні стали популярними зовсім недавно. Варто сказати, що таке затирання дорожче, складніше у застосуванні. Резонне питання: чому ж вона так приваблює тих, хто хоче покласти плитку чи мозаїку? Вся справа в тому, що епоксидна затирка стійка буквально до будь-яких механічних впливів, до того ж вона непроникна не тільки для води, але й для інших речовин, а також для мікроорганізмів. Погодьтеся, будь-кого вразить, що міжплитковий шов і через десять років має той самий колір, зовсім не покрився нальотом і пліснявою.


Звичайно, складності роботи, а також те, що проведення робіт більш тривале, здається ускладненням, але ті, хто бачив результат, погоджуються, що варто було зазнати заради цього. Часто можна почути питання: чому епоксидне затирання має назву – двокомпонентне? Якщо ви купили одну велику банку, значить, швидше за все, ємність з другим компонентом – затверджувачем, що знаходиться всередині неї. Змішуючи два компоненти, отримуємо готову суміш, в якій незабаром почнуться хімічні реакції, епоксидна смола почне твердіти. Скільки часу твердне смола, важливо прочитати на упаковці. З цим видом затирок робочий час слід суворо дотримуватися, причому саме за нього потрібно не тільки витратити складений затворений, але і прибрати надлишки з плитки, сформувати шви.

Колір епоксидної затирки для плиткових швів

Епоксидні затирання можуть бути різних кольорів, при цьому відтінок не спотворюється, як це відбувається з цементними сумішами. Щоб зробити шви привабливими, в епоксидне затирання додають блискітки, чіпси. А головний позитивний момент: затирання на основі епоксидки може бути прозорим. Тому можлива робота як з керамікою, так і з прозорим склом, а також натуральним і штучним каменем. Затірка після висихання повністю інертна, тобто не вступає в реакції, але важливо пам’ятати, що в момент висихання бажано якісно провітрювати приміщення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.