ЯК ВИБРАТИ БАННИЙ РУШНИК

Зіткнувшись з вибором можна зробити його на основі життєвого досвіду, а ще краще, якщо він робиться на основі певних знань. Проста річ – банний рушник, а скільки турбот приносить він із собою, якщо вибір зроблений без належної уваги до деталей. Найчастіше цей вид домашнього текстилю можна знайти під назвою махровий рушник, Хоча до лазневих відносять і інші види, це найбільш практичне і популярно.

Показники якості банного рушника

Банний рушник їхньої махрової тканини – оптимальний варіант, пов’язано це з високими споживчими якостями:

  • високою вбиральністю,
  • капілярністю волокон,
  • міцністю.


Красивий текстиль з модним оздобленням прикрасить ванну кімнату, сауну або лазню, буде незамінним на пляжі або басейні. У момент покупки максимум уваги приділяється:

  • розміром,
  • кольору,
  • дизайну.

Інші параметри визначаються невиразно, про них дізнаються вже після покупки.

Висота петель та вага рушника – параметри вибору

Так на що ж важливо дивитися, купуючи банний рушник, крім трьох уже перерахованих параметрів? Махрові рушники тчуть так, що одна з ниток періодично послаблюється, за рахунок чого утворюється петля. Ці петлі роблять рушник пухнастим, м’яким. Висота махри або цих петель може бути від 3 до 8 мм, оптимальною вважається середня довжина. На одному виробі петлі мають бути однієї довжини. Щільність та рівномірність петель махрового рушника – показник якості.


Інший показник – вага. Воно має важити не менше 0,05 грам на квадратний сантиметр, тобто стандартний за розміром душовий та середній лазневий рушник важить не менше 500 гр. Легкий текстиль найчастіше — пряма вказівка на те, що перед вами матеріал, що містить штучні волокна. Гарний виріб, але погано вбирає воду. Зазвичай для здешевлення в бавовну махровий рушник додають:

  • віскозу,
  • штучні волокна (без позначення),
  • полікоттон.


Досить часто можна зустріти написи на етикетці, що текстиль складається зі 100% бавовни, але далі йдуть літери М або ПК, що вказує на протилежне. Є ще один варіант, коли махрова тканина виготовляється з бамбука. На вигляд таке буде складно відрізнити від того, що з віскози, секрет в тому, що волокна бамбукової тканини сохнуть дуже повільно, а віскоза – швидко. Тканина виробу не повинна видавати різких запахів, це показник екологічності виробу. У пошуках якісного банного рушника, вкрай важливо врахувати всі ці нюанси, вибравши оптимальний варіант за розміром, кольором та дизайном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.