ЯК ВИБРАТИ ЦВЯХИ ДЛЯ ПОКРІВЛІ

Кріплення покривних покрівельних матеріалів до решетування проводиться за допомогою спеціального кріплення. Зазвичай прийнято називати його цвяхами, вони мають певний зовнішній вигляд, що безпосередньо залежить від типу матеріалу, що зміцнюється, а також від виду решетування. Серед покрівельних матеріалів виділяють два найбільш популярні види, які використовує понад 80% мешканців приватних будинків:

  • ондулін,
  • металочерепиця.

Вибір кріплення для різних видів покрівельних матеріалів

Здебільшого, перший кріплять на дерев’яну решетування, а другу як на зроблену з дерева, так і на металеву. Відповідно, вибір кріплення, так званих цвяхів для покрівлі, починається саме з визначення матеріалів покриття та решетування. Виконані з дерева та металу решетування по-різному утримують кріплення під впливом навантажень. Метизи виконують із сталі із захисними покриттями, хтось віддає перевагу анодованим, а хтось фосфатованим або оксидованим. Слід пам’ятати, що покриття шурупа відбувається поверхнево, тому при монтажі бажано знизити ймовірність контакту цвяхів для покрівлі з вологою.

Цвяхи для ондуліну

Покрівельне кріплення майже завжди називають цвяхами, хоча технічно це шурупи. Для дерев’яного решетування вибирають подовжені шурупи, різьблення їх розташовується в нижній третині. Їх частіше вбивають, а не вкручують, різьблення дозволяє цвяху для покрівлі утримуватися в шарах деревини, при цьому дозволяючи проводити демонтаж. Цвяхи для покрівлі з ондуліну мають знімний капелюшок із пластику. Вона закривається капелюшком, знижуючи ризик потрапляння води, а значить, іржавіння самого металовиробу, зниження якості з’єднання. Для ондуліну капелюшки цвяхів виробляють трьох основних видів, тому вони відмінно зливаються з поверхнею. При монтажі ондуліну цвяхи вбивають у гребінь листа під кутом 90 градусів до решетування. Саме так кріплення відчуває менше навантажень під час руху води та снігу вниз.

Саморізи для металочерепиці.

Для покрівель з металочерепиці потрібне кріплення, що частіше називають покрівельними саморізами. Щоб роботи було робити швидше і комфорті на кінці таких шурупів є свердло. Воно дозволяє не насвердлювати попередньо отвори, прискорюючи процес. Самонаріз виконується повністю з металу, головка з шайбою надійно утримується на листі металу.

Знизу вона має гумову шайбу, що герметизує стик. Слід сказати, що подібний саморіз потребує обслуговування, гума шайб під впливом перепаду температур, ультрафіолету втрачає еластичність. Для покрівель з металочерепиці характерне різноманіття кольорів, тому капелюшки металовиробів забарвлюють у різні кольори, зробити це можна і самостійно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.