СКАТЕРТЬ І ПРАКТИКА ЇЇ ЗАСТОСУВАННЯ

Охайний вид обідньої зони і з’єднання всіх поверхонь навколо раніше дана функція лежала на текстилі. Стіл міг стояти на кухні, у спеціально відведеній їдальні, у вітальні, але він обов’язково був покритий скатертиною. Відповідно, чим урочистішим був інтер’єр, тим багатша скатертина, до того ж вона мала поєднуватися з серветками, рушниками, шторами.

Застосування скатертини в обідній зоні

Сучасні уявлення про текстиль у будинку сильно змінилися, перевага все частіше віддається поверхням, які не потребують захисту таким методом, а як прикраса скатертина застосовується все рідше. Лаковані, поліровані, а також покриті різноманітними полімерними плівками столи створюють єдиний образ з робочими поверхнями кухонного гарнітура, тому закривати їх не прийнято. Скатертина майже завжди приховує ніжки столу, які все частіше стають акцентною частиною. Щоб захистити стільницю використовують прозорі плівки із силікону, їх іноді також називають скатертинами.

Скатертина – святкова та щоденна

Однак, все частіше скатертина – текстиль святковий, звичайно, він повинен бути красивим, багато виглядати, а крім того просто очищатися. Щоб отримати все це одночасно багато хто прагне купити скатертину з поліестеру, або з натуральних волокон просочення, щоб без особливих турбот ставити на стіл гарячі тарілки придивіться до виробів з акрилу, тонкого тефлону. Їх формують так, що полотно стає неймовірно схожим на натуральну тканину: льон, бавовна. Прати їх цілком можна також як і будь-які інші: у прохолодній воді із застосуванням делікатного режиму.
Красива скатертина може бути зроблена вашими руками, наприклад, пов’язана гачком, але на це потрібен час, вміння. Виробництва майже завжди пропонують альтернативу: скатертини з мереживом пов’язаним спеціальними верстатами. Візуально воно виглядає дуже схожим на те, що створено руками, але краще переносить прання.

Скатертина або клейонка

Скатертини бувають зроблені з клейонки. Здавалося б, такий вид покриття застарів, багатьох просто відштовхує. Матеріал дуже практичний, на таке покриття не діє вода, воно чудово закриває краї стільниці – найвразливіші місця. Звичайно, клейонки прийнято виготовляти з яскравих, навіть строкатих тканин, але все частіше можна знайти малюнки, забарвлення спокійних сіро-білих тонів. Хоча клейонку не можна прати, але вона все ж таки вважається тканиною, оскільки має тканинну основу, а значить, її можна перекроїти, потім пошити цікавішу скатертину, як і роблять блогери, що займаються рукоділлям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.