НАКЛАДНА РАКОВИНА: В ЧОМУ ПЛЮСИ

Ванна кімната перетворюється, наповнюється новими предметами, стає красивою та функціональною. Відбувається заміна переважних видів сантехніки на інші, змінюються погляди на зовнішній вигляд і функції. Якщо раніше повсюдно встановлювалися раковини з п’єдесталами, то зараз простір під умивальником обов’язково має бути корисним.

Раковина на тумбу

Встановлення раковини у ванній на тумбу – це отримання двох функцій в одному технічному вузлі:

  • гігієнічною,
  • зберігання.

Вибирає тип раковини для тумби у ванну

У зв’язку з цим відразу виникає бажання вибрати тумбу та раковину, тут виникає резонне питання: яку раковину краще обрати та чому. Найбільш популярні на даний момент такі умивальники:

  • накладний,
  • врізний.

З назви можна легко зрозуміти, що накладний просто встановлюється зверху тумби, другий потребує спеціального отвору в нього розміщується чаша. Плюси цього виду, а саме врізного здаються очевидними:

  • умивальник має рівень тумби;
  • зовні з’єднання виглядає акуратно, лаконічно.

Плюси накладної раковини

Але чому ж більшість приходить до висновку, що накладний умивальник у ванній краще і практичніше? Справа в тому, що для установки врізного необхідно зробити в меблях досить великі отвори. Краї умивальника, як би ретельно їх не герметизували, поступово почнуть пропускати вологу, тому стільниця з ДСП, що деформуються від вологи, мдф і дерева небажана. Врізний умивальник займає місце всередині тумби, чаша забирає корисний простір. Змінити його можна, але розмір отвору повинен збігатися або бути більшим за попередній.


На підставі цього чітко проступають достоїнства накладної раковини для ванної кімнати. Перший, важливий плюс для багатьох – багатство форм, дизайнів і навіть кольорів. Накладна раковина може стати справжнім візуальним акцентом. Для монтажу необхідний отвір, куди буде підводитися стік, але його розміри стандартні для всієї сантехніки даного типу. Як і з будь-яким видом раковин, з накладною чудово виглядають всі види змішувачів, різних форм монтажу.


Чому вибір на користь накладної раковини може викликати сумніви? Справа в тому, що цей вид сантехніки має певну висоту, яку потрібно додати до висоти тумби. Якщо у вас маленькі діти, це може спричинити незручності. Однак рішенням служить вибір на користь майже плоских накладних раковин із трохи більшою площею. Для особливо важливих є лайфхак: накладний умивальник заглиблюють у поверхню стільниці тумби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.