ЯК ВИБРАТИ МОДНИЙ КОЛІР КАРНИЗА

Карниз для штор необхідний і добре знайомий аксесуар, його можна зустріти у тому чи іншому вигляді у кожному будинку. Як і будь-які інші аксесуари для дому, вони піддаються змінам, модним віянням, тому до вибору необхідно підходити ретельно, з усвідомленням того, що модне сьогодні може бути таким вже завтра.

Зміна моди на тип карниза для штор

Хоча загалом сучасний інтер’єр має на увазі точні, лаконічні форми. Такий підхід дався взнаки і на виборі цього аксесуара: яскраві, акцентні класичні шторні карнизи замінили профільні, що встановлюються в ніші. З їх допомогою полотно штор буквально струмує зі стелі, утворюючи єдине полотно. Однак такий підхід прибравши аксесуар, який можна назвати ювелірною прикрасою для внутрішнього оздоблення кімнат.


Класичний карниз для штор все ще актуальний, а якщо звернути увагу на європейські інтер’єри, можна помітити, що цей вид найбільш актуальний. Справа в тому, що такий карниз завжди можна замінити, доповнити, обіграти за допомогою тканин, додаткових аксесуарів. Цей варіант випереджає і те, де штора не застосовується зовсім, і добре доповнює римські штори, дозволяючи отримати більше затінення.

Вибір модного кольору класичного карниза для штор

Вибір кольору карнизів ще одне з найважливіших питань, що виникають у момент придбання. Якщо раніше перевага надавалася:

  • натуральним дерев’яним відтінкам,
  • золотому,
  • хромованого металу.


То тепер у моду увійшли такі кольори як:

  • білий,
  • латунь,
  • бронза,
  • чорний матовий.


Ці кольори стали популярні на противагу попереднім, до того ж вони значно простіше вписуються в сучасні колірні інтер’єрні схеми, що включають білі, сірі відтінки, а також колірну гамму лофт. Варто сказати, що латунь і бронза, а також чорний матовий відмінне рішення для карнизів, що застосовуються в класичних інтер’єрах. Ці відтінки гармонійно виглядають з меблями з натурального дерева будь-яких відтінків.

Звичайно, сірий та білий колір в інтер’єрі утримують свої позиції, оскільки можуть легко трансформуватися за рахунок різноманітності фактур. Якщо ви хочете отримати ідеальне світле тло, то візьміть білі карнизи. Білий карниз може служити контрастом до яскравих, соковитих шпалер, декоративної штукатурки. В такому випадку поєднують цей колір з обрамленням стелі – стельовими карнизами.


Якщо ж вам навпаки важливий акцент, що підкреслять висоту стель, геометрію віконних отворів, фактуру штор – віддайте перевагу контрастним тонам. В цьому випадку найбільш правильно поєднувати колір карнизу з відтінком меблевої та дверної фурнітури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.