OSB ПЛИТИ ЯК МАТЕРІАЛ ДЛЯ ОПАЛУБКИ

Формування певних видів фундаментів потребує наявності опалубки. Даний вид огородження застосовується для отримання правильної геометрії та фізичних властивостей застигаючого бетону. Складання опалубки проводиться з різних матеріалів, більша перевага віддається листовим матеріалам з деревини, так як вони закривають значну площу, відмінно переносять зміну погодних умов, прості в монтажі.

ОСБ плити та формування опалубки

Популярним матеріалом для формування боковин опалубки з числа листових вважають OSB плити. Безумовно, даний матеріал відносять до доступних, адже плити досить легко придбати, простих у застосуванні і найбільш недорогих. Крім того, структура OSB плит дозволяє комфортно обробляти їх у будь-яких умовах, у тому числі за допомогою простих електроінструментів. Формат орієнтованої деревинно-стружкової плити дозволяє зробити розрахунки для точного замовлення.


Звичайно, осб плити мають свої особливості застосування як каркас для опалубки, відомо, що даний матеріал погано переносить контакт з водою, який неминучий. При цьому бетон, висихаючи, твердіючи, виділяє воду. Осб плити на перших етапах формують бетонну суміш, після початку твердіння не дозволяють швидко висихати зовнішнім шарам бетону. Таким чином він набирає міцність одночасно. Для того, щоб знизити поглинання osb плитами води їх попередньо покривають олією. Іноді, для подальшого використання листи осб обертають плівкою, що знижує ризик розбухання у багато разів.

Який осб вибрати для опалубки

Фахівці підказують, що в якості опалубки правильніше вибрати OSB-3, при цьому розміри листів варто підбирати виходячи з конкретних завдань. Часто при зборі опалубки застосовують змішані технології, наприклад, одна сторона її формується за допомогою плити з стружки деревини, а друга листовим утеплювачем. Вибір матеріалів часто диктується найкращою для формування опалубки технологією.


Крім розмірів листа, а точніше його ширини та довжини, існує такий параметр як товщина. Вкрай важливо, щоб при формуванні стін фундаменту листовий матеріал не прогинався. Маса цементного розчину навіть при невеликій висоті фундаменту зазвичай досить велика, тому вважається, що чим він вищий, тим товщі має бути лист. Оптимальною для різних робіт вважається товщина осб в 20 мм, якщо потрібно посилення, опалубку можна сформувати за рахунок подвоєння, доповнення розпірними брусками. Осб вважається багатофункціональним матеріалом для заливання різних конструкційних частин, у тому числі сходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.