ЯК ВИБРАТИ ПАСТУ ДЛЯ ЗУБІВ, ЩО ВІДБІЛЮЄ

Краса посмішки, як показує практика, може стати гарною підмогою у будь-якому починанні людини. Психологи вважають, що людина з рівними, чистими, білими зубами здається нам більш привабливою, навіть красивою. Цей факт прийшов до нас з давніх-давен, так ще наші предки за станом зубів оцінювали здоров’я людини. Однак зараз, білизна зубної емалі досяжна для більшості населення. Для цього існують відбілюючі склади, у тому числі спеціальні зубні пасти.

Компоненти зубних паст, що відбілюють.

Паста для зубів, що відбілює, продається там же, де і звичайна або лікувальна, вона загальнодоступна. Щоб зрозуміти, як відбувається відбілювання таким засобом, необхідно звернутися до складу. Насамперед зазначимо, що процедура відбілювання зубною пастою може бути:

  • механічною,
  • хімічною.


Звичайно, напевно, ви чули, що прописувати собі самостійно пасти для відбілювання, як і лікувальні не варто, це повинен робити стоматолог. Чому так? Справа в тому, що хоча зубна емаль сама по собі прозора, але дентин, розташований під нею, має певний відтінок. Цей відтінок залежить від ряду факторів, зокрема регіону проживання. Відбілююча паста механічного типу містить абразив, що знімає наліт. До нальоту зубного зараховують мікроорганізми, а також вбираються в емаль зубів барвники, які потрапляють із їжі.

Відбілювання зубною пастою

Абразив не здатний змінити колір дентину, при цьому краще впорається із нальотом. Тут необхідно розуміти, що якщо на ваших зубах тонка куля емалі, після використання такої пасти, що відбілює, цілком може підвищитися чутливість. Наявність абразиву, а також його розміри пишуться на упаковці поруч із абревіатурою RDA. Як абразиви можуть виступати силікати, полімерні частинки, інші речовини.


Другий варіант відбілювання зубів за допомогою пасти – включення до неї хімічних відбілювачів, наприклад перекису водню. Вона не призводить до руйнування емалі, очищаючи її, проте процес оборотний. До того ж, такі зубні пасти, що відбілюють, згубно впливають на флору рота, ясна, сприяють погіршенню загоєння мікротравм у роті. Також вважається, що такий компонент як перекис водню надає деструктивний вплив на систему травлення, куди він потрапляє при ковтанні.


Відбілююча зубна паста – відмінний засіб для підтримки зубів у найкращому вигляді. Однак її не можна застосовувати постійно. Найкращий результат приносять використання такого продукту курсами, з великими перервами щонайменше півроку. Вибираючи зубну пасту, оцініть її склад, бажано, щоб у ньому був мінімум компонентів, особливо тих, що впливають на здоров’я всього організму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.