ВІНТАЖНІ ЛЮСТРИ ДЛЯ СТИЛІВ ЛОФТ І РУСТИК

Трохи грубуватий, трохи дикий, але цілком підходящий для міської квартири – лофт став одним з найбільш повторюваних інтер’єрних стилів. З іншого боку, все те саме можна сказати про рустик або рустикальний стиль, хоча він швидше підходить для будинків. Створення двох цих стилів в інтер’єрі мають моменти, що перегукуються, наприклад, в них цілком можна використовувати одні і ті ж люстри, світильники.

Одна люстра – два стиля

Здавалося б, кожен стиль повинен мати унікальні риси, при цьому, лофт і рустик дозволяє легко вибирати освітлювальні прилади з тих самих колекцій. Характерні для того й іншого інтер’єрного стилю грубі, мужні риси, а також індустріальність, виражена в люстрах, по-різному виглядає у поєднанні з оздоблювальними матеріалами. Люстри для лофта поєднують із цегляними, бетонними стінами, мінімумом фарб. Тут характерна наявність великої кількості природного світла вдень, освітлювальні прилади повинні лише злегка розсіювати напівтемряву в темний час доби.

Освітлювальні прилади рустикального стилю

Рустик, навпаки, віддає належне штучному висвітленню. Він став популярним у північних американських штатах, його цілком можна назвати стилем зимівлі. Нестача денного світла компенсується люстрами. Тут використовується багато грубо обробленого каменю та деревини, які погано відбивають світло. Таким чином, там, де в лофті використаний один максимум два світильники, рустик може дозволити застосовувати три і більше. Звичайно, далеко не всі освітлювальні прилади підходять тому та іншому стилю.


Люстри у вигляді павука, з фіксаторами підвісів до стелі – варіант для лофта, як і з надмірно геометричними плафонами. При цьому люстри, плафони яких виконані з сітки, кутого чорненого металу, навпаки, вважаються універсальним рішенням. Що ж відрізняє ті самі світильники в різних інтер’єрних напрямках? Цікаво, але якщо придивитися, то можна помітити: для лофта вибирають їх у тих же формах, але сам метал має бути старішим, можливо навіть з імітацією корозії.

Лампочки для вінтажних люстр

Зверніть увагу і на те, які лампочки краще використовувати для максимального ефекту. Найбільш оригінальними вважаються світильники-підвіси з блоковим механізмом, доповніть їх світлодіодними лампами з відкритими нитками, їх можна зустріти під назвою Едісон або Філамент. Імітація відкритої спіралі робить їх дуже схожими з лампами розжарювання. Такий вибір робить люстри в стилі лофт і рустик моднішими, а саме приміщення – особливим, оригінальним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.