БУДУЄМО З ГАЗОБЕТОНУ У ВЛАСНОМУ ДВОРІ

Будинок збудований, залишається лише облаштувати ділянку своєї мрії, в якій є місце: лужку, городику, критій веранді з мангалом, новому гаражу, лазні. Стане в нагоді і просто місце, куди складатимуться садовий інвентар та інші предмети для догляду за двором та будинком зовні. Будувати у дворі щось масштабне також можна, якщо дозволяє площа, власники будинків будують будиночки для гостей або охорони. Щоб усі ці будівлі побудувати швидко і без зайвих складнощів, можна вибрати як основу – газобетон.

Що збудувати у дворі з газобетону

Як і основний будинок, споруда може бути зведена з різних матеріалів, при цьому газобетонні блоки показали себе як найбільш простий і доступний будматеріал. Зведення невеликих за площею господарських будівель у дворі провадиться за тими самими правилами, що й основна будівля. Плюсом газобетону вважається те, що він теплий, проте рідко хто усвідомлює ще один важливий плюс. Газобетонні блоки легко трансформувати під власні уявлення про форму будівлі. Вони легко ріжуться, пиляються і взагалі піддаються найрізноманітнішій обробці.

Плюси споруд у дворі з газобетону

Плюсом невеликих господарських будівель у дворі із газоблоків називають можливість повторити оздоблення основної будівлі. Даний будматеріал може бути покритий зверху практично будь-яким оздобленням від декоративної штукатурки до цегли.


Якщо ви будуєте щось із газобетону у дворі, важливо знати плюси та мінуси цього вибору. Ваше подвір’я вологе, більшу частину часу вода застоюється – зведіть фундамент під газобетон так, щоб він не розмокав. Такі ж вимоги, якщо ґрунт рухливий або схильний до деформації при зміні температур. Будуючи у дворі лазню або сауну, обов’язково зробіть ретельну гідроізоляцію стін усередині. Газобетон при контакті з водою вбирає її, вода може висохнути природним шляхом за позитивної температури зовні. Якщо температура негативна, вона може стати льодом, від чого відбудеться розширення, блок може дати тріщину.


Газобетон особливо часто застосовують для зведення альтанок з мангалом. Плюс у тому, що блоки роблять укладання швидкою, а також не вимагають додаткових умінь, якщо вам захочеться мати складніший зовнішній вигляд будівлі. Навіть у маленькому дворі, газобетон може стати в нагоді. Блоки дозволять досить легко отримати сучасний та практичний літній душ. На відміну від інших матеріалів він простіше формує складні форми, а швидкість укладання така, що літній душ у дворі з газобетону можна зробити буквально за один день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.