ЯКІ БУВАЮТЬ ВИДИ БОРДЮРУ ДЛЯ ПЛИТКИ

Наслідуючи тенденції в обробці можна побачити, що ванна кімната може бути зроблена в трьох абсолютно різних стилях, один з яких підбирають з урахуванням інтер’єрного рішення всієї квартири. Решту можна назвати інтерпретаціями цих стилів. Серед них можна виділити:

  • класичний,
  • сучасний мінімалізм,
  • Середземноморський стиль.

Декор для плитки – бордюр

Щоб обіграти у ванній кімнаті обрану версію, важливо розпланувати простір та знайти відповідне оздоблення: плитку та сантехніку. Прагнучи до повного виключення деталей, ті, хто віддав перевагу мінімалізму у ванній кімнаті, трохи пізніше у відгуках говорять, що оздоблення вийшло дещо нудним. Щоб цього не сталося, додайте, відповідно до стилю, фриз. Це декор різних видів, частіше званий бордюром для плитки та кахлі. Даний елемент служить візуальним роздільником і акцентом, він може відрізнятися на вигляд, але в нього є характерні риси.

Види бордюру для плитки

До бордюру для кахлю відносять вузькі керамічні плитки, ширина яких коливається від сантиметра до десяти. Трапляються і ширші екземпляри, при цьому цей декор легко відрізнити від самої плитки. Майстри умовно називають бордюр:

  • до двох сантиметрів – олівець,
  • від двох та більше – фриз.


Вузькі бордюри – один з кращих варіантів для мінімалізму у ванній кімнаті, це надати кімнаті родзинки. Тонкий фриз може бути виконаний у вигляді металевих смужок, намистин, олівець забезпечують простим геометричним візерунком, що повторюється, або відомим принтом. На вигляд розрізняють:

  • плоскі,
  • опуклі,
  • різьблені.


Є види бордюру для кахельної плитки, покриті глазур’ю, є і ті, що виконані в одному стилі з  керамогранітом, щоб не порушувати цілісність одержаного покриття. Останнім часом бордюри почали також замінювати смугами мозаїки, які дають вкраплення кольору.


Бордюр для плитки – цікавий різновид декору, який може повністю змінити її зовнішній вигляд. Якщо сам кахель виглядає багато, то найчастіше бордюр підбирають у колір, при цьому він більш об’ємний на вигляд і на дотик. Гладка однотонна плитка часто супроводжується бордюром, що створює акцент майже завжди за рахунок оригінального малюнка або кольору. І тут головне не перестаратися з кількістю. Щоб здивувати інтер’єром ванної бордюр, можна використовувати не тільки традиційним способом – горизонтально, але й вертикально, обрамляючи різні ніші, панно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.