ЧИМ ЗРУЧНА ВАННА З СИДІННЯМ

Форма ванни продиктована нашими уявленнями про те, наскільки та чи інша з них відповідатиме нашому поняттю про зручність. Цікаво й те, що оптимальний варіант ванни – це справжні збори компромісів, за рідкісним винятком. Якщо вважати, що на вибір впливають:

  • розміри кімнати,
  • кількість сантехнічних приладів у ній,
  • їх розміщення, тобто точки підключення,
  • особисті переваги, що стосуються сантехніки,
  • користувачі: діти, люди похилого віку або з обмеженими можливостями.

Ванна з сидінням – додаткова опція

То часто виходить, що ванна – це місце для купання, душова зона, пральна і т.д. Щоб сама чаша ванни була зручною, варто звернути увагу на матеріал, а потім на те, яку форму має сантехніка. Не секрет, що приймати ванну можна лише поринувши в неї, що можливо і необхідно не завжди. Робити щось стоячи, наприклад, прийняти душ або помити ноги, може бути не комфортно. Для зручності вибирайте ванну з сидінням, яка вбудована в саму чашу.

Ванни з сидінням зі сталі та акрилу

Акрилові та сталеві ванни випускаються зі сформованим сидінням, знайти такий варіант не складе труднощів. Особливо часто сидіння є у трикутних або асиметричних ваннах, де кут залишається вільним. Вибираючи комфортну ванну, оцініть такий вигляд. Навіть невелика за розміром ванна з сидінням дозволить комфортніше приймати душ, займатися особистою гігієною.


Найчастіше сидіння має слабкий ухил у бік чаші, тому вода не затримується на ньому, при цьому сидячи не відчувається зісковзування. Краї згладжені, тому сидіти безпечно, а підтримувати чистоту сантехніки зручно. Сидіння ванни з акрилу формується за рахунок площини борту, обов’язково оцініть його ширину та глибину, а також кут, під яким сидітимете. Саме від кута повороту тіла залежить те, як краще розмістити: змішувач, душову лійку. З боку сидіння досить часто встановлюють пластикову або скляну шторку.


Металева ванна з сидінням – рідкісний варіант, але він є. Найчастіше така сантехніка має невеликі розміри. Ванну такого типу можна зустріти під назвою “сидяча”. Ваша ванна кімната маленька, але все ж таки хочеться мати повноцінну ванну, а також приймати душ, тоді такий вид сантехніки зі сталі – прекрасний вибір. Цікаво, що на відміну від акрилових ванн, металеві ванни з сидінням:

  • вбудовують у подіум,
  • встановлюють із заниженням.


Саме така ванна матиме прямокутний периметр, адже акрилові, такого ж формату, майже ніколи не мають вбудованого сидіння в саму сантехніку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.