ЯКІ ІСНУЮТЬ ЗАСОБИ ДЛЯ ІНТИМНОЇ ГІГІЄНИ

Догляд за шкірою умовно поділяють на чотири основні частини:

Як підібрати засіб для інтимної гігієни

Важливе саме розуміння того, що здоров’я залежить: від процедур, що проводяться правильно, це вірно як для жінок, так і для чоловіків. У сучасному світі для гігієнічних процедур використовується безліч різноманітних засобів, які чітко поділяються на види:

  • для дітей,
  • для дорослих,
  • для здорових,
  • для людей із захворюваннями статевих органів.


Щоб гігієнічні процедури йшли лише на користь, найправильніше визначити свій вид засобу. Кошти для дітей та дорослих відрізняються хімічним складом, а також рівнем Ph. Вважається, що у разі проведення процедури підмивання надмірно часто, з неправильним та надмірно рясним застосуванням гігієнічних засобів, а також неправильно з точки зору напряму миючих рухів, можна навпаки, нашкодити здоров’ю. До початку процедури слідує вимити руки з милом. Засоби гігієни, як і вода, не повинні потрапляти всередину статевих органів. Якщо у дорослого виникають проблеми зі здоров’ям у цій сфері, бажано підбирати кошти спільно з лікарем.

Поділ засобів для інтимної гігієни за формою випуску

Серед засобів інтимної гігієни виділяють різні форми випуску, які загалом мають мало відмінностей за складом:


Крім того, найчастіше до таких засобів зараховують спеціальні інтимні дезодоранти. Будь-який хімічний засіб для проведення дорослої інтимної гігієнічної процедури повинен мати Ph, що дорівнює від 4.5 до 5.5. Якщо цей показник вищий, то лужне середовище може завдати шкоди кислому середовищу слизової оболонки статевих органів, що захищає від запальних процесів. Вибираючи конкретний засіб, зверніть увагу, що в його складі не повинно бути, по можливості:

  • барвників,
  • консервантів,
  • ароматизаторів,
  • гліцерину.


Концентрація лаурилсульфату натрію має бути нижчою, ніж у засобах для інших частин тіла. Застосовуючи будь-який з цих засобів, інтимгель або інший продукт, слід проводити процедури з проточною водою температури тіла. Частота таких процедур має бути не більше одного-двох разів на добу для здорової людини. Вибираючи засіб для гігієни статевих органів, слід уважно прочитати інструкцію та термін придатності продукту. Косметика, призначена для інтимної гігієни, не повинна змішуватися з іншими засобами, крім того, дуже важливо при першому використанні оцінити зміни, оскільки засіб може викликати індивідуальну алергічну реакцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.