РОЗШИРЮЄМО ПРОСТІР СВІТЛИМ ЛАМІНАТОМ

Світлі тони притаманні різним інтер’єрним стилям, їх вибирають для компенсації надмірно насичених темних тонів, а також як додаток, якщо вибрано рішення у світлих відтінках. Висвітлені, майже білі кольори дозволяють зробити інтер’єр повітряним, навіть якщо сам простір невеликий. Світлі, нейтральні відтінки добре виглядають у вузьких кімнатах, при низьких стелях, звичайно, від них виграють простори великих площ.

Світлі тони для розширення простору

Щоб поверхні були потрібного кольору, підбираються відповідні матеріали для покриття:

  • стін,
  • стель,
  • підлоги.


Для практичності багато хто намагається зробити підлогу темнішою, що призводить до зворотного ефекту. Такий матеріал, як ламінат, як показала практика, у світлих відтінках набагато краще маскує порошинки, пил, полегшуючи господаркам життя.

Світлий, білий ламінат

Світлий ламінат, а найчастіше його називають просто білий, насправді імітація шляхетних порід деревини, що зазнала вибілювання. Відомо, що натуральне дерево, що не має захисного покриття, згодом стає сірим, щоб повернути йому його зовнішній вигляд. Після цього деревина виглядає світлішою, на ній чіткіше виявляються зрізи річних кілець. Ця техніка дозволила отримати нові відтінки дерева, що й стало темою для нових дизайнів ламінату. Варто сказати, що ламінат білого кольору найчастіше зовсім не білий, а дуже світлий.


Таким чином, в інтер’єрі ви отримуєте все той же звичний продукт, одночасно з відповідним вам відтінком. Серед найбільш популярних ламінатів з вибіленою текстурою імітація дубової, соснової дошки, рідше кленової та під грушу. Зверніть увагу, що існують найбільш підходящі колірні схеми, які підкреслюють світлий відтінок покриття для підлоги, при цьому не виробляючи зворотного ефекту.


Як і будь-який інший вид ламінату, білий може мати будь-яку необхідну фактуру. Розрізнятися кількістю смуг, наявністю або відсутністю фаски, також варіюються розміри дошки. Підбираючи світлий ламінат, враховуйте цей момент, тому що в світлому інтер’єрі напрямку настилу, довжині дощок надається велике значення, все це привертає увагу.

Вибілений ламінат та колірна схема приміщення

Крім кольорових схем із застосуванням світлих підлогових покриттів, у цьому випадку важливо оцінювати геометрію всіх предметів та оздоблення у просторі. Пам’ятайте, світлий, білий ламінат складніше уявити в інтер’єрі, іноді малюнок дошки, що здається майже непомітним, починає привертати увагу вже після настилу на підлогу. Він може здатися надмірно строкатим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.