ЯКІ У КОНДИЦІОНЕРА Є КОРИСНІ ФУНКЦІЇ

Ви використовуєте всю побутову техніку в будинку на 100%, а кліматичну? Придбання техніки для будинку стало більш трудомістким, адже хочеться отримати максимум можливого функціоналу конкретного приладу навіть за невеликого бюджету на покупку. Хоча далі виявляється, що більшість функціоналу, таких приладів, як кондиціонер, просто забуті.

Стандартні функції кондиціонера

Коли на запитання: які функції кондиціонера використовуються у вашому будинку, офісі, власники відповідають – охолодження, то найчастіше решта функцій їм просто невідомі, або вони не в курсі, що такі є в обраній моделі. Давайте розглянемо ті функції, які є в кожному кондиціонері і допоможуть зробити життя комфортнішим. Серед них чотири основні:

  • охолодження,
  • обігрів,
  • вентиляція (не плутати з провітрюванням),
  • осушення повітря.

Небагато з історії функціоналу кондиціонерів

Спочатку кондиціонери були дуже дорогим продуктом, їх встановлювали в готелях спекотних тропічних країн, де водночас високі температури та вологість унеможливлювали перебування туристів. Трохи пізніше моделі стали компактнішими, дешевшими, до того ж їх розміщення змінилося. Перші віконні кондиціонери змінили спліт-системы. Такий варіант втратив одну з функцій віконного – провітрювання, тобто забір повітря із зовнішнього простору. З іншого боку, знизився рівень шуму, зростала енергоефективність.


Обігрів також був винайдений для країн з тропічним кліматом, адже сезонні температури там також мають коливання. На даний момент, кондиціонер функцією обігріву – норма, що нижчий поріг температур, дозволений виробником, тим вигідніше покупцю. Звичайно, обігріватися кондиціонером постійно незручно, але в період коли опалення ще не включили прийнятно.


На кожному пульті керування цією кліматичною технікою знайдеться значок вентилятора. Справа в тому, що іноді повітря має оптимальну температуру, але через відсутність його руху здається, що в кімнаті спекотно. Просто увімкніть кондиціонер як вентилятор, що позбавить вас від зайвого предмета, що займає місце. У цьому режимі пристрій працює досить тихо, потужність потоку регулюється в широкому діапазоні.


Функція осушення повітря – рідко використовується серед стандартних. Осушення дозволяє з одного боку висушити внутрішній блок приладу, з іншого, осушує повітря. Найчастіше саме підвищена вологість впливає на наше відчуття тепла чи холоду.

Трохи про додатковий функціонал

На даний момент у кондиціонерах є й інший функціонал, наприклад, очищення повітря, яке в деяких моделях може зрівнятися зі спеціальними приладами – очищувачами повітря. Поважно вивчивши інструкцію, можна дізнатися про техніку більше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.