ПЛИТКА: СХІДНИЙ ОРНАМЕНТ У СКАНДИНАВСЬКОМУ СТИЛІ

Плитка під дерево і біла створюють чудовий тандем, проте їх з’єднання все ж таки може здатися комусь нудним. Щоб внести нотки різноманітності, індивідуальності в фартух на кухні або оздоблення ванної кімнати додають сюди невеликі вставки акцентних плиток зі східним орнаментом або мозаїку. Такі види доповнень підбирають у схожій колірній гамі, що з одного боку робить загальний вигляд кімнат цікавішим, але не змінює їх загалом.

Тренд кахельної плитки – східний орнамент

Східний орнамент на плитках – один із небагатьох плиткових трендів, який підходить далеко не всім. Це рішення індивідуальне, оскільки яскраві принти складніше поєднувати з іншою обробкою, тому дизайнери відомих виробників керамічної плитки адаптували її. Яскраві відтінки злегка приглушили, контрастність малюнка на кахлі зменшилася, а серед принтів вибрано найтонші і нейтральніші, так східний візерунок набув істинно скандинавського вигляду.

Східний орнамент у скандинавському стилі інтер’єру

Здебільшого плитки з такими візерунками мають невеликий формат від 10 до двадцяти сантиметрів, що дозволяє хаотично поєднувати їх створити узор. Хочете додати пікантні ноти у власне інтер’єрне рішення, візьміть таку плитку і складіть її з іншою нейтральною обробкою. Найбільш повторювані поєднання:

  • білий кухонний гарнітур, сіра або бежева плитка;
  • сірий гарнітур, плитка з бежевим або синім малюнком.


Залежно від того з якої колекції, і яка саме плитка застосовується, вона може бути:

  • плоский,
  • рельєфний,
  • цеглиною.


Звертайте знімання на те, що чим менше приміщення, тим якіснішим повинен бути малюнок на плитках. У великих приміщеннях можна навпаки вибрати східний візерунок зі злегка розмитими текстурами. Головний критерій вибору: освітленість приміщення. Бажано, щоб у ванних кімнатах без джерела природного світла плитки були світлими, інакше приміщення виглядатиме похмуро.

Де розмістити акцентну кахельну плитку

Найчастіше зустрічаються схеми укладання такої плитки зі східними мотивами:

  • навколо дзеркал,
  • вертикальною смугою над унітазом, у зоні раковини,
  • квадратний панно на стіні над ванною,
  • у вигляді бордюру на 1/2 стіни або на 1/3 стіни зверху,
  • на екрані ванної та на підлозі.


Не слід заповнювати весь простір такою плиткою, вона може перевантажити простір. Підбираючи плитки з різними видами принтів та візерунків, варто заздалегідь зробити розкладку. Так можна буде точно дізнатися, наскільки зручно викладатиме її.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.