ЯКИЙ ЧОХОЛ ДЛЯ ПРАСУВАЛЬНОЇ ДОШКИ КРАЩЕ

Приємно, коли вкладення коштів, пошуки та своєчасне рішення про купівлю привели до відмінного результату – придбання товару, що служить уже довгий час, подобається в усіх відношеннях. Далеко не всі речі, що оточують нас, заслужили такої уваги в момент покупки, тому деякі з них або їх частини стали непридатними. Так часто буває з прасувальною дошкою, сама вона ще служитиме довго, а ось чохол уже став непридатним.

Вибір нового чохла для прасування

Якщо раніше доводилося думати: як упоратися з цим проблемою, вона майже завжди виникає не раптово, а зріє довго, то тепер рішення знайшлося. Раніше більшість вирішувала для себе:

  • вибрати нову прасувальну дошку;
  • пошити самостійно новий чохол.


Перше – затратно, друге – довго, тепер цілком можна вирішити питання, суттєво заощадивши. При вас залишиться влаштовує, знайома прасувальна дошка, достатньо лише купити новий чохол. Справа за малим, вибрати з усього запропонованого розмаїття найкращий варіант.

З чого почати пошук чохла для дошки для прасування

З чого почати вибір нового чохла для прасувальної дошки? Насамперед з розмірів, форми її робочої поверхні. Хоча всі дошки здаються однаковими, площа робочої поверхні відрізняється. Серед параметрів зазначають:

  • довжину,
  • ширину,
  • форму звуженої частини.


Якщо з першими двома параметрами все ясно, то звужена частина може мати подовжений ніс, округлений, асиметричний. Якщо ваша прасувальна дошка нестандартного вигляду, правильніше вибрати чохол для прасування з мотузкою-затяжкою по краю. Тканина накладається на поверхню, її краї заводяться під неї, після чого мотузочка, пропущена по периметру, затягується. Плюс цього виду в його функціональності, він можна затягнути, на поверхні зовсім не буде складок. Другий варіант – чохол на гумці. Він дуже універсальний, але обов’язково слід прочитати в інструкції, якого розміру він призначений. Обидва підходять для переносних дощок для прасування, стаціонарних, вмонтованих в меблі.


Далі оцініть тканину. Вона буває натуральною бавовняною або із синтетичних волокон. Якщо друге вам краще, віддайте перевагу тканинам без яскравих малюнків, бажано однотонною. Найкращим варіантом буде чохол із антипригарним ефектом. Така тканина відмінно розподіляє жар від підошви праски. Плюсом чохлів, зшитих на виробництві, вважається їхня довговічність, плюс те, що вони без особливих проблем стираються в пральній машині. Таке складно було б уявити із звичайними чохлами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.