ПРАННЯ: СЕКРЕТИ ВИБІЛЮВАННЯ БІЛИЗНИ

Прання – захід вельми загадковий, здавалося б, все просто: порошок, вода та автоматика пральної машини зроблять свою справу, але найчастіше результат зовсім не той, що очікувався. Мабуть, про те, як зі свіжопостирану білизну білого кольору здатне зіпсувати настрій, може розповісти будь-яка господиня. Білий колір досягається не так легко, а втратити його білизну та одяг можуть буквально за кілька хвилин.

Для чого частіше застосовують відбілювачі

Підраховано, що в середньому господарки витрачають двадцять відсотків усіх коштів, виділених на побутову хімію для прання, на відбілювачі, і навіть інші засоби подібної природи. Більшість підкреслює, що відбілювання піддаються:

  • дитячі речі;
  • чоловічі та жіночі сорочки, блузки;
  • постільна білизна;
  • нижня білизна;
  • шкарпетки.

Крім того, у деяких випадках відбуваються спроби відбілити цими ж засобами вовняні речі, спортивне взуття. Білизна та одяг, виділені для відбілювання, поділяються на три частини:

  • з плямами, що з’явилися на момент використання (свіжими);
  • зі складними плямами (вино, земля, кров, фрукти);
  • пожовклі з різних причин;
  • пофарбовані в момент прання.

Критерії підбору відбілювача

До кожного виду білизни типу забруднення слід підходити індивідуально. Але часто на це просто немає часу, сил, а також шкода витрачених зусиль. Тому виробники намагаються з одного боку створити кошти, що легко, швидко усувають більшу частину перерахованих забруднень, а з іншого не викликають алергій, повністю випраються, надають мінімальний вплив на тканину.


Більшість засобів, а це порошки, рідини, гелі, спеціальні таблетки містять два основних компоненти:


Перший досить новий, але вже завоював свою нішу. Порошок наноситься на зволожену тканину, після чого злегка втирається в неї, далі річ відправляють в прання. Хлорвмісні побутові засоби зустрічаються рідше, стоять на порядок дешевше, оскільки мають масу негативних моментів при використанні, однак, вони мають перевагу – дезінфікують тканину.


У пошуках універсального відбілювача можна просто розгубитися, головне, перед застосуванням прочитайте інструкцію. Один із важливих моментів: деякі забруднення природного походження, найчастіше білкової структури, такі як кров, правильніше почати відіпрати із замочування в холодній воді, а також застосування господарського мила з високим відсотком жирності. Застосовуючи будь-які відбілювачі, навіть безпечні, застосовуйте засоби захисту шкіри, наприклад, нітрилові рукавички.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.