ЗАСТОСУВАННЯ ІНТЕР’ЄРНОЇ ФАРБИ У ТЕХНІЦІ ОМБРЕ

Унікальний підхід може бути простим, зрозумілим, буквально бути на поверхні, все це часто можна почути про якийсь новий, модний віяння в дизайні інтер’єру. Усі знають: модні тренди в оздобленні стін постійно коливаються між шпалерами та фарбуванням. Обидва види мають своїх шанувальників, а серед них тих, хто вигадує, а потім вводить у моду нові методи застосування цих матеріалів для фінішного оздоблення.

Від шпалер до фарбування стін

В даний момент, поки інші знаходяться в пошуках особливих шпалер, таких, щоб поєднували практичність, неповторну красу, інші з головою поринули у вибір інтер’єрних фарб, їх поєднань. Якщо ще недавно було прийнято фарбувати стіни в один ідеально рівний колір від стелі до підлоги, то зовсім недавно в моду увійшла техніка з назвою омбре або градієнт. Незвична назва криє в собі досить зрозуміле значення: інтер’єрна краска накладається таким чином, що вибрані кілька відтінків кольорів накладають по черзі смугами, після чого розтушовують на межі.

Техніка омбре у фарбуванні стін

Найчастіше в техніці омбре виконують градієнти, тобто плавні переходи від кольору до кольору, наприклад, перехід від синього до білого, через світло-синій або блакитний. Варто сказати, розтушування кордону зовсім не важливе, це дає ще більший простір для фантазії.
Виконання інтер’єрними фарбами фарбування стін у техніці омбре потребує рівномірності, тому заздалегідь варто потренуватися. Ідеальний вид накладання фарб у стилі омбре:

  • відсутність видимого шва (стику різних кольорів);
  • горизонтальні переходи від кольору до кольору.


Щоб випробувати цю техніку фарбування інтер’єрною фарбою, підберіть варіант кольорового переходу. Це завжди можна зробити за простими, пропонованими виробниками, палетами з палітрами колеровки. Бажано, щоб більша частина відтінків була пастельною, світлою. Лише колір нижньої смуги вибирайте насичений, яскравий. Так приміщення не стане надто темним. У більшості випадків верхній базовий колір – білий, він з успіхом дарує кімнаті відчуття чистоти, великої кількості світла, повітря.

Омбре – градієнтна техніка фарбування

Проте, сама дана техніка фарбування стін у приміщеннях постійно трансформується, з’являються нові варіації. Плюсом такого руху вперед можна вважати можливість отримати на стінах всі ті відтінки, що є в інтер’єрі, вже як тло. Так хтось поєднує відтінки у різних порядках, отримуючи неймовірні соковиті, акцентні стіни. Інші не розтушовують стики смуг цілком, лише намічають місце з’єднання.


Техніка омбре при фарбуванні стін вимагає ретельності, швидкості роботи. Великі приміщення бажано обробляти в кілька рук, так, щоб не встигало наносите підсихати до повної розтушовки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.