ДИВНІ МОЖЛИВОСТІ МОНТАЖНОЇ ПІНИ

Односпрямованість деяких товарів для будівництва очевидна, що пов’язано з їх складом. Інші за короткий час заслужили на визнання, як у тій сфері, для якої були придумані, а також у суміжних сферах, а часом і взагалі віддалених. Прикладом можуть бути певні клейові склади, спочатку склеюють різні матеріали, далі застосовувані в медичних цілях.
Одним із товарів, що мають високу функціональність, вважають монтажну піну. Розфасована в спеціальні балони, вона при взаємодії з вологою в повітрі розширюється до певної межі, після чого кристалізується. Утворений шар володіє цікавими властивостями:

  1. достатньою щільністю та твердістю;
  2. теплоізоляційними властивостями;
  3. при збереженні верхнього шару, майже непроникні для води;
  4. легко накладаються шар на шар.

Спочатку монтажна піна застосовувалась як засіб для заповнення зазорів, утворених при монтажі різноманітних конструкцій. Високий рівень розширення, адгезії до багатьох будівельних матеріалів зробила її незамінною. Її перевагою називають можливість подальшої обробки, наприклад, підрізування. Виготовляється вона простими інструментами, наприклад, будівельним ножем.

ДЕ ЩЕ ЗАСТОСОВУЮТЬ МОНТАЖНУ ПІНУ

Зазначене вище застосування монтажної піни – одне з найпопулярніших, іншими варіантами можна вважати використання:

  • як утеплювач,
  • як об’ємний матеріал для виробництва скульптур за допомогою різання.

Доведено, що поліуретанова монтажна піна також добре, як плитні утеплювачі з пінопласту та мінеральної вати. Крім цього, американці вже досить широко застосовують її через можливість заповнити всі ділянки простінків, одночасно закриваючи отвори, що виходять назовні приміщення. Для цієї дії вибираються склади з високим ступенем пожежної безпеки. Найправильніше наносити її як утеплювач між стінами з внутрішньої сторони будинку, де на неї не потрапляють сонячні промені, знижений вплив підвищених температур.
В Україні такий метод використовують значно рідше, хоча утеплення різних видів ванн – досить поширене явище. Піна, що наноситься на зовнішню сторону ванни, сприяє більш тривалому утриманню тепла самої води і матеріалу, з якого вона зроблена. Такий підхід відмінно працює зі сталевими та чавунними ваннами, для акрилових піна служить як стабілізатор.


Унікальна можливість робити з монтажної піни скульптури. Якщо створити великий ком застиглої піни, а потім обрізати його також як дерево, можна отримати все, що завгодно. Існують справжні майстри, здатні вирізати із кристалізованої монтажної піни унікальні скульптури, предмети для реклами, інші виробляють повний рестайлінг простих автомобілів. Вони виконують певні маніпуляції, після чого кузов авто перетворюється на зовсім інший. Скульптури та інші варіанти застосування монтажної піни є унікальними.

ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПРИ РОБОТІ З ПІНОЮ МОНТАЖНОЮ

У будь-якому випадку, як би ви не застосовували монтажну піну, слід пам’ятати про безпеку як вашої власної, так і оточуючих. Іноді фасована в балони піна може бути недостатньо стабілізована, від чого її кришку зриває, склад потрапляє на навколишні предмети, людей і видалити її досить складно.


При попаданні на шкіру, а також в очі вона може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям. При цьому можуть постраждати не лише дорослі, а й діти та тварини.
З цієї причини роботи, які виконуються з монтажною піною, повинні виконуватись згідно з правилами безпеки. Працівник одягає спеціальну робу, часто виконану з флізеліну, адже достатньо запобігти контакту зі шкірою. Особа закривається маскою, щоб не вдихати пари, які виділяються при кристалізації піни. Діти та домашні тварини не повинні мати доступу до місця проведення робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.