ЛІЖКА ДЛЯ ДІТЕЙ З ВИСОКИМИ БОРТИКАМИ

Ліжечко стало мале вашому малюку? Дитина росте, а з нею повинні «підрости» і меблі. Хоча діти й ростуть, але батьки продовжують їх опікуватися, піклуючись про безпеку власного чада вдень та вночі. Вибір меблів у дитячу – безпосередньо пов’язаний із турботами про безпеку, а отже, здоров’я. Форма, матеріали, розміри – все має значення. Одним із найголовніших предметів меблів у дитячому вважається ліжко. Якщо ви не готові, як деякі європейські батьки покласти дитину спати буквально на підлогу, є такі ліжечка, то важливо вибрати правильну конструкцію.

Дитяче ліжко та безпека сну

Більшість дорослих, купуючи дитячі предмети меблів, думає про надійність, естетику. Звичайно, меблі в дитячій кімнаті повинні бути красивими, оптимістичними, зручними. При цьому ліжко має бути забезпечене бортиками. Дивно, але дитина віком з 3 до 12 років уві сні здійснює значні переміщення. Він не просто змінює становище голови, рук або ніг, часто рухи настільки активні, а сон настільки глибокий, що непомітно для себе він виявляється за межами ліжка.

Вибираємо безпечне дитяче ліжко

Ваша дитина падає з ліжка уві сні? Турбота кожного з батьків – забезпечити безпеку в цей період теж. Хтось робить загороди зі стільців, обкладає м’якими подушками периметр ліжка. При цьому куди простіше подбає, щоб саме ліжко мало борти. Знаєте, що ваша дитина активна уві сні, значить, бортик повинен йти здебільшого периметра ліжка.


Ліжко з високими бортиками може бути навіть двоповерховим. Економія простору для дитячих ігор та занять призводить до того, що вибір падає на двоярусне ліжко. Після чого кожен батько з тремтінням дивиться на дитину, що спить на верхньому ярусі. Ліжко, з бортиками, повинно мати достатній запас їх висоти, щоб при розміщенні ортопедичного матраца, їх висота все ще залишалася достатньою.
Бортики на дитячих ліжках розміщуються:

  • по всьому периметру,
  • на ½ від узголів’я,
  • з двох сторін від узголів’я та задньої спинки,
  • на ¾ від узголів’я (для двоярусних ліжок).


Бортики можуть бути суцільними, а також виконані у вигляді рейок. Вважається, що суцільні борти ліжка краще, але тут важливо оцінити їхню товщину, наявність згладжених, округлих торців. Високі борти на дитячих ліжках у вигляді рейок, бажано вибирати із зазорами не менше десяти, але не більше двадцяти сантиметрів. Маленький зазор може стати причиною утиску кінцівок, тобто рук і ніг, великий зазор – голови, колін і стегон. Дитяче ліжко має бути максимально безпечним і комфортним для самої дитини, а також для спокою батьків.

One Reply to “ЛІЖКА ДЛЯ ДІТЕЙ З ВИСОКИМИ БОРТИКАМИ”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.