ЗАСТОСУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПЛІВКИ НА КУХНІ

Зберігати габаритні об’єкти в холодильнику буває зовсім не просто, особливо якщо вони містять їжу з різким, сильним запахом. Для цього придумані спеціальні контейнери, всілякі засоби для усунення запахів, але найкраще взяти просто харчову плівку. Продукт, здавалося б, простий та звичний, але може відкритися для кожного зовсім з нового боку.

Харчові плівки з ПЕТ та ПВХ

Виробництво харчових плівок почалося практично відразу після вивчення властивостей ПЕТ та ПВХ, які хоч і відкрили у різний час, але практичне застосування вони отримали на початку 1940-х. Плівки дають можливість створити навколо продукту харчування бар’єр, який довше зберігає властивості вмісту. Вважається, що їжа значно повільніше псується, що з бактеріальним бар’єром. Це дійсно так, проте відразу після видалення упаковки вона повинна бути з’їдена або піддана термічній обробці.


Харчова плівка на кухні – незамінний помічник, вона стоїть на варті вашого бюджету, а також чистоти. Майже третина всіх господарок застосовує харчові плівки для приготування їжі, а точніше первинного етапу підготовки продуктів. Так загорнуте в харчову плівку тісто доходить швидше, а при відбиванні м’яса можна обернути його нею, бризки не потраплять на кухонний гарнітур.

Харчова плівка та її вибір

Вибираючи харчову плівку в магазині, покупці рідко цікавляться її параметрами, вони дуже важливі. Найбільш важливим, звичайно, здається розмір матеріалу, найчастіше ширина рулонів стандартна – 29-30 см, інша довжина – від 20 до 100 м. Вибираючи конкретний вигляд, зверніть увагу на символи, що позначають з чого виготовлена плівка. Напис PET говорить про те, що цей вид харчової плівки не варто нагрівати, він може просто розплавитися. До того ж, продукти із зайво різким запахом буде складніше заблокувати, оскільки матеріал пропускає гази. Таку плівку можна визначити, навіть якщо ви вже викинули упаковку. Загорніть у харчову плівку з ПЕТ яблуко, покладіть його в найхолодніший відсік холодильника, ви помітите, що воно почало темніти.


Харчові плівки, виготовлені із ПВХ (PVC), краще реагують на підвищені температури. Загалом вони зустрічаються рідше, але вважаються якіснішими. Вкрай обережно необхідно підходити до нагрівання, хоча розігрівати їжу можна, але температура не повинна підніматися понад 150 градусів. Продукти у плівці пвх не можна залишати під впливом ультрафіолету, наприклад, на вікні. Така харчова плівка має властивість розкладатися під впливом сонячних променів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.