ВИТЯЖНИЙ ВЕНТИЛЯТОР: НАВІЩО ВІН У ВАННІЙ

Розглядаючи нові ремонти ванних кімнат, а також їх дизайн-проекти, часом в них не помічаєш вади, вони здаються ідеальними. Лише ті, хто користуються новою ванною кімнатою, можуть сказати: чи цілком комфортне приміщення, чи вдало розставлені меблі, чи правильно все функціонує. Якщо справа стосується сантехніки або великої побутової техніки, то тут приділяється багато уваги, проте є один пункт, що часто залишається неврахованим – наявність витяжного вентилятора.

Витяжний вентилятор та його встановлення у ванній кімнаті

Хтось просто не знає про його необхідність, інші вважають, що зайва коробка зіпсує естетику, розуміння приходить часом із запізненням. Що ж таке витяжний вентилятор і навіщо він потрібний у ванній кімнаті? Цей прилад дозволяє проводити примусову вентиляцію повітря у будь-якому приміщенні. Встановлюють його:


Витяжний вентилятор вимагає підключення до електропроводки, тому її прокладку і місце розміщення приладу важливо продумати заздалегідь. У самого приладу є два основні розміри:

  • стикувальної частини до вентканалу – діаметр,
  • зовнішньої решітки.

Зовнішній вигляд та внутрішній функціонал витяжного вентилятора

За першим параметром визначають розміри самого вентилятора, а також можливість його підключення в отвір, або діаметр того, що необхідно проробити. Площа зовнішньої ґрати – візуальне відчуття від приладу, те, як він сприйматиметься у просторі. Варто сказати, що зовнішня або зовнішня частина витяжного вентилятора може бути квадратною або прямокутною, другий варіант зручний тоді, коли плитка вже має порожнину, яку необхідно закрити.


Зовнішня решітка вентилятора – параметр з одного боку естетичний, з іншого, пов’язаний із практикою застосування. Чим менше перешкод для повітря, тим, безумовно, краще, але зробивши відмінний стильний ремонт у ванній кімнаті, зовсім не хочеться дивитися на простенький пластик. Тому дизайнери намагаються надати вентилятору симпатичний зовнішній вигляд, видозмінюючи зовнішні решітки.
Звичайно, є у витяжки для санвузла функціональні параметри, такі як:

  • потужність,
  • наявність автоматичних режимів та датчиків,
  • додатковий функціонал: зворотний клапан, сітка від комах.


Все це доповнює головну функцію приладу – витяжку відпрацьованого, вологого повітря. Витяжний вентилятор дозволяє у ванній кімнаті значно знизити вологість, що продовжує збереження ремонту, тобто його довговічність. Про вентилятор, однак, важливо знати, що хоча він і витягує повітря, приплив свіжого, в нормі, не забезпечує. Якщо у вас об’єднаний санвузол він дозволить швидко видаляти запахи, що безперечно – плюс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.