ВИБИРАЄМО ВАННУ ЗА РОЗМІЩЕННЯМ ЗЛИВА

Планування ванної кімнати – справжній компроміс між реалізацією потенціалу простору та обмеженнями, які накладає підведення різноманітних комунікацій. Іноді вирішуючи цю головоломку, для того, щоб отримати кінцевий варіант, що задовольняє у всіх сенсах, можна забути про такі дрібниці, що іноді просто не стоять на порядку денному, наприклад, як буде розміщено злив у ванні.

Де розташовується злив ванни

Здавалося б, питання дивне, але якщо почати перегляд ванн, можна відзначити: вибір серед різноманітних моделей великий. Форми ванни, її матеріал, різні розміри, бренд – все це обговорюється в момент покупки, планування приміщення. А ось те, де буде розміщено злив, точніше яку саме модель взяти, розмірковує далеко не кожен. На даний момент існують три основні типи, розподілені по розміщенню отвору зливу:

  • праве чи ліве;
  • центральне;
  • центральне, зі зміщенням до одного з бортів.


Можливо, це питання не першорядне, при цьому серед опитаних більшість відзначила, що приймає ванну спільно з другою половиною, або купає дітей попарно. Відомо, вона майже завжди має зручний пологий скіс хоча б з одного боку. Саме на нього, приймаючи у ванну, спираються спиною. У багатьох каталогах можна побачити моделі даного виду сантехніки, у тому числі акрилових, сталевих, навіть чавунних, з такими двома скосами.

Як вибрати зручну ванну?

Тобто кожен з тих, хто приймає ванну, може зручно розташуватися в ній, а той, хто приймає її один, вибере комфортну сторону. Такий варіант, що цікаво, найбільш зручний для тих, хто розмістив змішувач по центру на стіні. Ванни зі зливом по центру зустрічаються часто серед моделей, що встановлюються окремо, без зведення ніші. Зміщений злив характерний для асиметричних ванн із акрилу. Це зроблено для того, щоб у той час, коли ванну набрано, спустити воду було просто. Майже завжди слив розміщується ближче до того борта ванни, де вона не буде примикати до плитки.


У класичному варіанті ванна має злив, розміщений під отвором переливу, тобто в правій або лівій частині чаші. Такий метод розміщення дозволяє отримати дві переваги:

  • велику поверхню без елементів, що випирають,
  • можливість підключення води, каналізації з торця ванни.


Злив розміщується майже завжди з того ж боку, що й умивальник, так простіше, дешевше зробити підведення труб.
Хоча питання розміщення зливу ванни обговорюється досить рідко, варто подумати про це, особливо якщо у вас приміщення великої площі, складний інтер’єр, поєднання душової кабіни з ванною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.