МАЛЕНЬКИЙ БОЙЛЕР ДЛЯ КУХНІ ТА ДАЧІ

Гаряча вода – справжнє благо в будинку, без неї відразу відчувається нестача затишку. Хочеться, щоб вона була постійно, а це буває складно організувати через ряд причин. Найчастіше для економії коштів у літні місяці, газовий котел вимикають, віддаючи перевагу бойлера, так називають електричні водонагрівачі.

Ситуації, коли потрібний маленький бойлер

Є три типові причини, коли потрібний бойлер маленького розміру:

  • вузли розбору води – ванна та кухня знаходяться далеко один від одного;
  • необхідна гаряча вода на дачі;
  • хочеться мати гарячу воду в гаражі, маючи можливість увімкнути та вимкнути її у будь-який час.


Невеликий об’єм від 5 до 50 літрів такого водонагрівача має свої переваги, в першу чергу, високу швидкість нагрівання. Такий електроприлад найчастіше дозволяє більш м’яко регулювати температуру, це зроблено для більш економічного змішування води до потрібної температури, при зниженні споживання електроенергії. Вибір маленького бойлера для кухні або дачі майже завжди починається з підбору та оцінки способу забору води, тобто методу встановлення.

Тип підключення водонагрівача

Існує три типи водонагрівачів, різних за типом установки. Тип вказує на те, як здійснюватиметься підключення комунікацій:

  • зверху;
  • збоку;
  • знизу.


Плюс деякі моделі маленьких бойлерів в універсальності, вони поєднують два види, що дозволяє вибрати комфортне підключення, а також змінити його при необхідності. Підключення знизу більш прийнятне для монтажу над мийкою, іноді водонагрівач ховають у шафі кухонного гарнітура. Підключення зверху добре підійде для встановлення під кухонне миття. Бічна майже завжди вигідна за наявності простору над кухонними шафами або якщо під мийкою встановлено інше обладнання, що займає дно шафи. Невеликий бак бойлера хочеться забрати, при цьому є така можливість. Бойлер у поодиноких випадках залишають на видному місці.


Компактний за розмірами водонагрівач може мати ще й невеликі зовнішні розміри, невелику вагу. Якщо все обладнання з дачі ви звикли відвозити на зиму із собою – такий варіант найкращий, звертайте увагу на ці параметри. Особливість використання водонагрівачів малого розміру, можливість відключити їх на деякий час, щоб законсервувати електроприлад слід злити рідину. Компактний нагрівач води – бойлер досить простий у підключенні, із цим завданням впорається будь-який сантехнік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.